П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГотуємо смачно: салат з редискою і пекінською капустою

Готуємо смачно: салат з редискою і пекінською капустою

Этот материал также доступен на русском языке
Літо - пора свіжих овочів, налитих соками, повних вітамінів і всього того корисного, що може дати нам природа. Салати з редис в цю пору року дуже актуальні, а у поєднанні з пекінською капустою ви отримаєте легкий і смачний салат, який подарує вам море гастрономічного задоволення!

Салат з редискою і пекінською капустою

Капуста пекінська – 300 грамів, редис – 250 грамів, морква – 1 штука, яблуко – 1 штука, гірчиця зернова – 1 чайна ложка, майонез – 1 столова ложка з гіркою, сметана – 2 столові ложки з гіркою, сік лимонний – 1 чайна ложка, цукор – щіпка, сіль, зелена цибуля і петрушка – за смаком.

  • Пекінську капусту некрупно нашаткувати, редис нарізати соломкою, нарубати зелену цибулю і петрушку.
  • Очистити моркву, промити яблуко і нарізати соломкою.
  • Змішати всі інгредієнти для соусу: йогурт, майонез, зерниста гірчиця, трохи соку лимона. Все перемішати до однорідності.
  • У велику миску скласти всі нарізані овочі, зелень, трохи посолити і додати соус. Все перемішати і скуштувати. За бажанням – додати сіль.

Для балансу смаку можна додати пару щіпок цукру або ложечку рідкого меду.

Зверніть увагу! Так як інгредієнти салату з пекінської капусти з редисом нарізаються досить дрібно, то подавайте його до столу відразу після приготування – таким чином ви збережете вітаміни овочів у більшому обсязі.

Якщо ви прихильники правильного харчування, заправляйте овочі оливковою олією, яку можна замінити будь-якою іншою рослинною олією (соняшниковою рафінованою або не рафінованою, гарбузовою, лляною), без майонезу. Такий салат може стати чудовим гарніром до основної страви.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні