П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яБородавки, грибок на стопах та тріщини на п'ятах - позбавляємося за допомогою...

Бородавки, грибок на стопах та тріщини на п’ятах – позбавляємося за допомогою підручних засобів

Этот материал также доступен на русском языке
Бородавки, грибок на стопах, тріщини на п'ятах... Хто не знайомий хоча б із однією із названих проблем?

Причин їх виникнення безліч, часто вони пов’язані з хронічними захворюваннями внутрішніх органів та порушенням роботи цілих систем, неправильно підібраним взуттям. Знаючи причину, можна не тільки ефективно усунути проблему, але й прискорити процес одужання, запобігти появі надалі.

І на всіх етапах, коли ми намагаємося позбавитися прикрих і часто болючих проявів косметичних проблем, нам на допомогу приходять рецепти народної медицини.

Що допоможе від бородавок?

Сік чистотілу

Змащувати бородавки соком трави чистотілу по кілька разів на день з наступним зрізанням відмерлих шарів – так до основи бородавок.

Сік кульбаби

Для виведення бородавок рекомендується соком кульбаби змащувати їх не менше 3 разів на день протягом 7-10 днів.

Відвар полину

Кілька столових ложок подрібненої трави будь-якого полину залити 200 мл окропу, проварити 30 хвилин, настояти 15 хвилин. Зберігати відвар трохи більше 2 діб. Цим міцним відваром щодня змочувати бородавки кілька разів на день.

Картопля

Для видалення бородавок на підошві слід натерти сиру картоплю на тертці. Цю кашку покласти на компресний папір і прибинтувати проти ночі до підошви. Повторити кілька разів.

З книги «Шлях до довголіття» Віктора Чернишова

Як позбутися тріщин на п’ятах

Взяти розтерту в ступці столову ложку свіжого чистотілу, столову ложку коріння щавлю, столову ложку коріння лопуха, все ретельно змішати і сформувати коржики.

Коржик на ніч прикласти до п’яти, закрити компресним папером, закріпити еластичним бинтом. Достатньо двох-трьох процедур.

Чи допоможе чистотіл від грибка на стопі

При грибкових ураженнях стопи рекомендується робити ванночки з настоєм трави чистотілу.

Беруть суху або свіжу траву рослини, в розрахунку 100 грамів сухої або 500 грамів свіжої трави на літр води, заливають окропом і настоюють близько години. Цей настій розбавляють гарячою водою у співвідношенні 1:1.

Тривалість ванночки – півгодини, роблять їх перед сном протягом десяти днів щодня.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні