П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаДомашній адвокатВозз'єднання сім'ї в США: Практичний посібник та ключова інформація

Возз’єднання сім’ї в США: Практичний посібник та ключова інформація

Этот материал также доступен на русском языке
Возз'єднання сім'ї є важливою та емоційно значущою процедурою для багатьох іммігрантів у Сполучених Штатах Америки.

Програма «Поєднання сім’ї США» дозволяє сім’ям, розділеним кордонами, знову об’єднатися і жити разом, на території Америки.

У цій статті ми розглянемо основні аспекти програми «возз’єднання сім’ї». Інформація буде корисною для тих, хто прагне возз’єднатися зі своїми близькими й планує скористатися цією програмою.

Категорії возз’єднання сім’ї

Возз’єднання сім’ї США здійснюється через різні категорії візових програм.

Основні категорії включають возз’єднання подружжя та неповнолітніх дітей громадян США, возз’єднання подружжя та неповнолітніх дітей постійних резидентів, возз’єднання сімейних представників громадян США, а також возз’єднання братів та сестер громадян США.

Цікавий факт: залежно від типу спорідненості залежить термін розгляду справи.

Що потрібно знати про процес

Для успішного возз’єднання сім’ї необхідно дотримуватись певних вимог і пройти певний процес.

Головний заявник, зокрема, повинен бути громадянином США або постійним резидентом. Він повинен подати відповідну петицію до імміграційної служби США та надати документи, що підтверджують родинні зв’язки з членами сім’ї, які перебувають за межами США.

Скільки чекати на схвалення заявки

Час очікування возз’єднання сім’ї в США може змінюватись в залежності від категорії візи та національної квоти.

Деякі категорії мають триваліший термін очікування, особливо для деяких країн, де кількість заяв перевищує встановлену квоту. Важливо бути терплячим та готовим до можливих затримок.

Права та обов’язки після возз’єднання

Після успішного возз’єднання сім’ї, члени сім’ї, які отримали імміграційні візи, отримують низку прав та обов’язків.

Після отримання візи, іноземні громадяни мають право працювати, навчатися, а також отримувати медичну допомогу в США. Крім цього, також існують певні обов’язки, включаючи дотримання законів США та сплату податків.

Допомога імміграційного адвоката з поданням документів

У процесі возз’єднання сім’ї важливо звернутися за допомогою до досвідченого імміграційного адвоката. Адвокат з імміграції Наталія Коляда зможе надати експертну підтримку, посібник із заповнення документів, а також надати допомогу у разі виникнення проблем чи складнощів у процесі (повірте — вони бувають).

Процес подання та отримання дозволу на возз’єднання з близькими вимагає розуміння вимог, правил і процедур, пов’язаних з возз’єднанням сім’ї. Зверніться до професіоналів, щоб отримати консультацію та правильний посібник з усіх аспектів возз’єднання сім’ї в США.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні