Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаРізнеЯскраве літнє сонце та очі: як правильно вибрати сонцезахисні окуляри

Яскраве літнє сонце та очі: як правильно вибрати сонцезахисні окуляри

Этот материал также доступен на русском языке
Сонцезахисні окуляри – один із головних атрибутів літа. Вони не лише доповнюють образ, а й захищають очі від негативної дії ультрафіолетового випромінювання. Адже сонячні промені шкодять очам не менше ніж шкірі. І тому основне завдання сонцезахисних окулярів – забезпечити очам захист від ультрафіолету.

Де краще купувати окуляри

Сонцезахисні окуляри бажано купувати в оптиці.

Вибирайте лінзи будь-яких кольорів, де вам буде комфортно. Одним подобаються сіро-блакитні тони, іншим – теплі коричневі.

Не має значення, зроблені лінзи із пластику чи скла. Сьогодні виробники окулярів використовують високоякісний пластик.

Але такі лінзи, можливо, доведеться частіше міняти, адже вони легше дряпаються.

Захисні властивості лінз

Також слід звертати увагу на захисні властивості лінз. Важливо, щоб на самій лінзі або внутрішній дужці окулярів були показники UV (ступінь захисту ока від небезпечної короткохвильової частини спектру – ультрафіолету і променів синього спектру).

Саме ці промені запускають розвиток багатьох порушень. Наприклад, може виникнути вікова макулярна дегенерація сітківки, а у тих, хто хворіє на діабет, – з’явитися набряк сітківки.

У темних окулярах зіниця розширюється, і якщо лінзи не мають захисні властивості, то потік світла, що надходить на сітківку через широку зіницю, набагато більший. Тому зростає і площа поразки.

Офтальмолог Оксана Вітовська

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні