Середа, 1 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяТонкощі пишного бісквіту: чи вмієте ви замішувати бісквітне тісто

Тонкощі пишного бісквіту: чи вмієте ви замішувати бісквітне тісто

Этот материал также доступен на русском языке
Як приготувати бісквітне тісто в домашніх умовах? Таке питання виникає, коли виникає бажання навчитися готувати повітряне тісто самостійно, робити з нього домашні бісквітні торти, щоб назавжди відмовитися від готових бісквітів.

Чи вмієте ви замішувати бісквітне тісто?

Бісквітне тісто складається з яєць, цукру та борошна. Його не замішують (як, наприклад, дріжджове), з ним чинять по-іншому. Яйця та цукор перед з’єднанням з борошном потрібно ретельно збити разом. Для кращого ефекту білки та жовтки збивають окремо.

  • Спочатку збивають із цукром жовтки. У теплому вигляді це зробити легше, тому можна додати чайну ложку гарячої води.
  • Білки збиваються в охолодженому вигляді. Збиті білки мають добре тримати форму, а на дні посудини з ними не має бути ані краплі рідини.
  • Збиті білки та жовтки з’єднують у одній посудині з борошном. Це треба робити не за допомогою міксера, а лопаткою або ложкою. Причому перемішувати треба обережно, рухами лопаткою знизу нагору, намагаючись не пом’яти білки.
  • Щойно маса стане практично однорідною, перемішування припиняють.

При тривалому перемішуванні бульбашки повітря лопаються, тісто осідає. Вироби з такого тіста погано піднімаються, залишаються непропеченими.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як правильно замішувати пісочне тісто та як правильно замісити дріжджове тісто, щоб здивувати всіх.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні