П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк правильно замішувати пісочне тісто

Як правильно замішувати пісочне тісто

Этот материал также доступен на русском языке
Пісочне тісто підходить для десертів та несолодких пирогів та готується з мінімуму продуктів. Вироби з пісочного тіста дуже ніжні та розсипчасті, тому вони і називаються пісочними. І

І інгредієнти підібрати нескладно: вершкове масло, яйця, жовток, цукор, борошно, сіль. Залишилося тільки дотримуватися нехитрих правил.

  • Вироби з пісочного тіста мають бути розсипчастими, легкими. Ця властивість тіста досягається швидким з’єднанням усіх інгредієнтів. Якщо до складу пісочного тіста включено яйця, бажано використовувати лише жовтки, оскільки саме вони надають тісту розсипчастості. А білки, навпаки, роблять пісочне тісто щільнішим.
  • Пісочне тісто не можна місити. Після того, як всі інгредієнти будуть з’єднані між собою, тісто збирають у грудку і відправляють у холодильник на 30-60 хвилин, щоб масло, якого в пісочному тесті досить багато, встигло застигнути.
  • Пісочне тісто охолоджують для того, щоб воно не замаслювалося і не ускладнювало роботу господині, оскільки вироби з теплого тіста при формуванні та випіканні розпливаються.
  • Якщо пісочне тісто довго місити, готові вироби виходять щільними, жорсткими і не розсипаються при розламуванні.

Раніше ми розповідали, як правильно замісити дріжджове тісто, щоб здивувати всіх.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні