Четвер, 18 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЧарівна сила подорожника: секрети приготування та застосування соку для здоров'я

Чарівна сила подорожника: секрети приготування та застосування соку для здоров’я

Этот материал также доступен на русском языке
Природа - справжній лікар, вона подарувала нам дуже багато ефективних, натуральних рослин і трав, які можуть нам допомогти у профілактиці та лікуванні практично будь-якої недуги. Одна з таких чарівних лікарських рослин – подорожник.

Його цілющу силу ми знаємо з дитинства – напевно, всім траплялося прикладати широке листя подорожника до подряпин, що кровоточать, і садна. Але «вміє» він набагато більший.

Коли допоможе сік подорожника?

Сік зі свіжого листя подорожника ефективний при хронічних гастритах, виразковій хворобі шлунка та дванадцятипалої кишки з нормальною або зниженою кислотністю шлункового соку.

При вживанні соку з листя подорожника відзначається зменшення або зникнення болю та диспепсичних явищ, поліпшення апетиту.

Як приймати сік

При гастритах, колітах, ентероколітах

Найкращих результатів можна досягти, якщо пити сік подорожника по 1 столовій ложці 3 рази на день за 15-20 хвилин до їди. На зиму сік консервують горілкою, змішуючи у рівних пропорціях.

 Сік подорожника з медом для шлунка

Корисний при кровотечах, проносах, виразковій хворобі шлунка та 12-палої кишки при нормальній та зниженій кислотності, захворюваннях та здутті кишечника. 1–2 столові ложки соку і 1 столову ложку меду розводять у склянці води кімнатної температури, п’ють 4 рази на день до їди, курс – 30 днів.

При хворобах шлунка, хронічній дизентерії

Треба змішати рівні об’єми соку свіжозібраного листя подорожника великого і трави подорожника блошиного. Приймають по 1 столовій ложці 3 рази на день за 15-20 хвилин до їди, розводячи у 1/4 склянки води, протягом 30 днів – при анацидних гастритах, виразковій хворобі шлунка та дванадцятипалої кишки без підвищеної кислотності, хронічних колітах.

Як приготувати сік

Сік подорожника віджимають зі свіжого листя, заготовленого з травня по вересень. Листя з частиною черешка промивають у холодній воді (дають воді стекти), ошпарюють окропом, пропускають через м’ясорубку і віджимають через щільну тканину.

Якщо сік вийшов густим, то його розводять водою (1:1). Кип’ятять 1-3 хвилини.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні