Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаСтаттіГригорій Козловський: «Ігри нескорених» – це знакове явище для України (Відео)

Григорій Козловський: «Ігри нескорених» – це знакове явище для України (Відео)

Этот материал также доступен на русском языке
Нещодавно у Львові пройшов відбір на міжнародні старти «Ігор нескорених» (Invictus Games), які відбудуться 9-16 вересня в німецькому Дюссельдорфі.

До організації та проведення змагань активно долучився футбольний клуб «Рух» (Львів), його засновник та власник відпочинкового комплексу Emily Resort Григорій Козловський. «Ігри нескорених» – це знакове явище. Ми не могли залишитися осторонь цього. Для нас велика честь приймати таку подію національного значення», – заявив він.

Григорій Козловський – засновник ФК “Рух”, львівський бізнесмен і меценат

За словами івент-директор Emily Resort Дениса Ринського, Козловський завжди ставиться з максимальною увагою та підтримкою таких подій.  Він відзначив, що Григорій Петрович та ФК «Рух» не тільки беруть участь у житті спортсменів, а й активно допомагають ЗСУ закупляючи дрони, вантажівки, генератори, рації та багато чого іншого.

«Всі ресурси Emily Resort були надані для гідної реалізації заходу. Ми зі свого боку зробили все, щоб максимально комфортно та професійно провести змагання на нашій території. Протягом трьох днів тут пройшли церемонії відкриття та закриття «Ігор нескорених» і спортивна частина. Задумка полягала в тому, щоб все знаходилось в одному місці для зручного й ефективного проведення заходів », – зазначив Ринський.

Варто зазначити, що спортзал комплексу відповідає олімпійським стандартам. 223 спортсмени у 9-ти видах спорту виборювали право представляти на них Україну.

Спортсмени змагалися у стрільбі з лука, легкій атлетиці, велосипедному спорті, паверліфтингу, веслуванні у приміщенні, волейболі сидячи, плаванні, настільному тенісі та баскетболі на візках.

Змагання з настільного тенісу, баскетболу на візках і волейболу відбулися в спорткомплексі Emily Resort, де також забезпечили проживання, харчування спортсменів та івент-холом для проведення офіційних заходів «Ігор нескорених».

Учасник «Ігор Нескорених» Євген Олексенко поділився своїми враженнями щодо організації змагань: «Відчуваєш себе, як удома, домашня дружня атмосфера. Але все одно змагальність тут існує, дуже добре, коли ти серед своїх змагаєшся, перемагаєш, покращуєш свої результати. Це завжди потрібно для реабілітації. Ігри показують, що не треба падати духом, треба займатися собою. Навіть якщо тебе списала армія, це не означає, що треба ставити на собі хрест, поранення – це не вирок».

За підсумками змагань оберуть 24 спортсмени, які представлятимуть Україну. Їхні імена оголосять у червні.

«Спортивна складова на «Іграх Нескорених» відходить на другий план. Тут відбувається реабілітація засобами спорту. Тому на міжнародні змагання поїдуть різні люди – не обов’язково ті, хто показав максимальний спортивний результат, а ті, кому це більше потрібно для адаптації до життя», – зазначив начальник управління спорту департаменту розвитку Львівської міськради Антон Нікулін.

Його думку поділяє міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна: «Тут присутні люди, які є нашими чинними військовослужбовцями, а також ветеранами, серед них – і чоловіки, і жінки. Вони зазнали поранень, і саме пересилення себе та заходження в інший вид діяльності, яким є спорт і фізична активність, – це вже перемога над собою».


Довідка: Invictus Games – це міжнародні спортивні змагання для військовослужбовців і ветеранів, які отримали травми під час виконання службових обов’язків у зоні бойових дій.

«Ігри нескорених» започаткував британський принц Гаррі у 2014 році. Україна вперше виступила на цих змаганнях 2017-го в Торонто (Канада). 2022-го на Invictus Games у Гаазі (Нідерланди) наша команда виборола 16 медалей: по 5 золотих і срібних, а також 6 бронзових.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні