Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСекрети відомих шеф-кухарів стануть у пригоді навіть досвідченим господиням.

Секрети відомих шеф-кухарів стануть у пригоді навіть досвідченим господиням.

Этот материал также доступен на русском языке
З роками у кожної господині з'являються свої кулінарні секрети. Однак поради відомих шеф-кухарів стануть у пригоді навіть досвідченим господиням.

Якщо розсольник виявився надто кислим

Якщо розсольник виявився занадто кислим, потрібно ввести в нього окремо зварену картоплю разом з відваром. Можна також злити із каструлі частину рідини і додати свіжу порцію бульйону або картопляного відвару. Довести до кипіння, додати сіль за смаком. У недостатньо гострий розсольник вливають кип’ячений проціджений огірковий розсіл.

На який бік фольги класти продукти?

Глянцевий бік фольги відбиває світло і тепло, а матовий – навпаки, поглинає тепло. Таким чином, якщо страва має залишатися холодною, оберніть її глянсовим боком назовні. Якщо ж ви хочете довше зберегти страву теплою, оберніть її глянцевим боком всередину.

Якщо млинці прилипають до сковороди

Додайте у тісто кілька столових ложок олії або трохи борошна. Щоб млинці не прилипали до тефлонової сковороди, додайте у тісто окропу. Проблема може бути у пошкодженому покритті сковороди. Тоді змастіть сковороду олією і смажте млинці на маленькому вогні.

А от якщо тісто для млинців пригоряє, значить у ньому забагато цукру або олії.

Смажите рибу? Як позбутися кісток?

Цей спосіб приготування годиться для риби, яка має дрібні кістки, наприклад, карася. Рибку треба почистити, помити, розрізати черевце, витягнути нутрощі, якщо є ікра, залишити її. Після чого взяти гострий ніж і акуратно зробити часті горизонтальні надрізи по всій довжині риби, не розрізаючи хребет, з одного та другого боку. У черевце риби викласти порізану тоненькими кільцями або півкільцями цибулю і один лавровий лист. Обваляти рибу в борошні і обсмажити на невеликому вогні. Виходить дуже смачно, а головне, не відчувається дрібних кісток.

Щоб макарони не злипалися

Наповніть водою каструлю і посоліть трохи, додайте олію і доведіть до кипіння. Коли вода почне кипіти, засипте макарони – спочатку один кінець спагеті, а коли він розм’якне, опустіть другу частину. Варіть протягом чітко встановленого на упаковці часу – це від 7 до 10 хвилин. Ідеальний стан страви – це коли макаронина не надто жорстка, а трохи щільна.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні