Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яФіалка вилікує горло, а хворим суглобам допоможе тирлич - секрети наших читачів

Фіалка вилікує горло, а хворим суглобам допоможе тирлич – секрети наших читачів

Этот материал также доступен на русском языке
Анекдоти та рецепти від читачів однаково корисні: одні лікують, інші покращують настрій, що сприятливо позначається на здоров'ї. Будьмо здорові!

Болить горло. Що робити?

«Рекомендую читачам газети рецепти при кашлі та болю в горлі. Я переконалася, що вони справді допомагають.

Настій фіалки запашної. Приготуйте настій: 2 столові ложки фіалки залийте 400 мл окропу, потім дайте настоятися протягом двох годин і процідіть. Пийте по півсклянки 4 рази на день.

Оцтове полоскання. Натріть буряк на тертці, дайте їй пустити сік. Процідіть і додайте трохи кип’яченої води. Потім розмішайте 100 грамів бурякового соку з чайною ложкою яблучного оцту. Цим засобом треба полоскати горло три-чотири рази на день.

Тетяна І., м. Чигирин, Черкаська обл.»

Чистотіл допоможе яснам

«Я довгий час страждала від пародонтозу – запалення ясен. Пробувала багато полоскань і ванночок – наприклад, настоєм кори дуба. Але помітила, що зуби стали темніти. Знайшла інший прийнятний для собі рецепт. Може, комусь ще знадобиться.

Я позбулася пародонтозу за допомогою настою чистотілу. Столову ложку подрібненої трави чистотілу треба залити 300 мл окропу. Обов’язково накрити чашку, укутати рушником і настоювати 30 хвилин. Далі – робимо ванночки. Набираємо трав’яний настій у рот і тримаємо по 5-7 хвилин 4-6 разів на день. Бажаю всім здоров’я.

Валя, м. Івано-Франківськ»

Тирлич підтримає хворі суглоби

«На Західній Україні росте тирлич жовтий. Його лікарські властивості дуже цінують травники, тому він входять у різні трав’яні збори. Мені ця рослина цікава як засіб для лікування подагри, ревматизму та різних артритів. З неї я готую чай: на 2 склянки холодної води беру 1 чайну ложку кореня тирличу. Потім проварюю протягом 10 хвилин. П’ю як профілактичний засіб від хвороб суглобів.

Як і всі трави, тирлич теж має протипоказання. Його не радять вживати при виразці шлунка та гіпертонії.

Світлана Х., м. Одеса»

Журавлина корисна і жінкам, і чоловікам

«Мої мама та бабуся завжди заготовляли на зиму журавлину. Казали, що це жіноча ягода. Я спочатку не розуміла сенсу їхніх слів. А пізніше почала цікавитися, що вони мали на увазі. Завдяки антиоксидантам ці ягоди зменшують ризик розвитку раку молочної залози і товстого кишечника. Крім того, журавлина бореться з холестерином у крові – чистить судини і перешкоджає появі тромбів. А це принесе користь не лише жінкам, а й чоловікам. Та особливого рецепту й немає. Просто 1 столову ложку ягід заварюють окропом і п’ють як чай.

Марина Д., м. Житомир»

Анекдоти про здоров’я

– На що скаржитеся, хворий?
– На здоров’я.
– Це ви дарма. Треба скаржитися на хвороби.

***
Медицина так швидко крокує вперед, що здоров’я за нею не встигає.

***
Половину життя люди витрачають на те, щоби заробити гроші.
А у другій половині витрачають гроші на те, щоб повернути собі здоров’я.

Читайте також:

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні