Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яРецепти здоров'я від читачів: як лікуватися без таблеток

Рецепти здоров’я від читачів: як лікуватися без таблеток

Этот материал также доступен на русском языке
Нерідко трапляється, коли ми хворіємо довго або, навпаки, застудилися і хочеться якнайшвидше встати на ноги, скористатися сусідським досвідом, згадати старий призабутий рецепт чи вичитану в інтернеті пораду.

Ці добрі рекомендації приходять на допомогу медикаментозному лікуванню, а іноді взагалі замінюють таблетки.

Дієва суміш при сухому кашлі

«Знаю, як складно впоратися з сухим вимотуючим кашлем. Відчуття таке, що у грудях щось заважає, а відкашлятися не можеш. Лікарі говорять, що такий кашель – непродуктивний. Його треба перевести у продуктивний і тоді полегшає. Я знайшла для себе дієвий рецепт: медово-анісовий відвар допомагає швидко впоратися із сухим кашлем.

Готують його так: одну чайну ложку меду треба змішати з двома столовими ложками насіння анісу та щіпкою солі. Залити суміш 250 мілілітрами води, підігріти до температури 30-35 градусів (не вище, інакше мед втратить свої корисні властивості) і процідити. Приймати кілька днів – по дві столові ложки через кожні 2 години, доки не стане легше.

Фаїна, м. Тернопіль»

Як позбутися мігрені?

«Кілька років тому я прочитала – не пам’ятаю, де – незвичайний рецепт порятунку від мігрені. Я його записала і вже кілька разів користувалася. Точно допомагає, тож вирішила поділитися ним з іншими читачами.

Коли мігрень тільки починається, треба випити дві таблетки но-шпи, а через 30-40 хвилин – чашечку міцної та солодкої кави. Незабаром справді стає легше, і мігрень відступає.

Надія Ігорівна, м. Вінниця»

Сольові шкарпетки врятують від застуди

Якось прочитала, що при застуді добре прогрівати стопи морською сіллю. Для цього треба в бавовняні шкарпетки насипати морську сіль, а потім прикласти до ніг грілку і лягти в ліжко. Якщо ж додати у шкарпетки трохи гірчичного або часникового порошку, або червоного перцю, ефект посилиться. Якщо немає морської солі – можна використати звичайну.

До речі, поділюся ще одним рецептом, який допомагає зняти головний біль. Треба зробити сольовий компрес з додаванням оцту в пропорції 1:1.

Сподіваюся, мої поради принесуть комусь користь, тим більше, що про них мало хто знає.

Наталія Г., Київська обл.»

Картопля та селера впораються з дерматитом

Хочу поділитися, як у домашніх умовах допомогти собі при дерматитах або екземі. Я натираю на дрібній тертці картоплю, загортаю її в бавовняну тканину і прикладаю до ділянок запаленої шкіри. А влітку роблю пов’язки зі свіжим огірком. Картопляний крохмаль працює як обволікаючий та протизапальний засіб. А огірок пом’якшує та зволожує запалену шкіру. Пов’язки треба міняти двічі на день.

При дерматиті можна ще готувати настій селери: 2 столові ложки подрібненого коріння селери пахучої залити склянкою холодної кип’яченої води, настоювати 3-4 години. Настій процідити . Пити по 1/3 склянки тричі на день за 30 хвилин до їди. Настій прискорює загоєння. Бажаю всім удачі та здоров’я.

Тетяна, м. Одеса»

Татарник колючий допоможе при ревматизмі

«Пишуть про багато усіляких рецептів порятунку від ревматизму. Я теж хочу поділитися власним досвідом — якось мені допоміг татарник.Для приготування однієї порції відвару достатньо 20 грамів листя татарника колючого. Їх треба залити 200 мілілітрами води і поставити на 30 хвилин на огрівник. Відвар охолодити і приймати по 1 столовій ложці три рази на день – до полегшення стану .

Лариса Леонідівна, Рівненська обл.»

Навчу готувати «синій йод»

«Напевно, багато хто чув про синій йод та його корисні властивості. Він допомагає при ангіні, бронхіті, а також при стоматиті та пародонтозі. Готують його так: у 50 мілілітрів теплої води розвести 10 грамів картопляного крохмалю, розмішати. Потім додати 10 грамів цукру та 0,4 грама лимонної кислоти (буквально кілька кристаликів). У цей час закип’ятити 150 мілілітрів води і в окріп влити отриманий розчин крохмалю, тобто заварити його. Після охолодження отриманої суміші влити 1 чайну ложку 5% спиртового розчину йоду. «Синій йод» готовий. З ним можна робити примочки, наприклад – при пародонтозі. Або приймати внутрішньо. В інструкції до аптечного препарату сказано: приймати по 1-4 чайні ложки на 0,5-1 склянку води 1-2 рази на день. Точне дозування, за потреби, можна погодити з сімейним лікарем.

Марина Олексіївна, Волинська обл.»

Як позбутися алкогольної залежності?

«Я добре знайома із ситуацією, коли в сім’ї є людина з алкозалежністю. Завжди співчуваю людям, які опинилися в такому становищі. Добре, якщо людина вирішується позбутися цієї залежності. Тоді проблема згодом вирішується. Я якраз хочу порекомендувати засоби для охочих кинути пити.

На півлітра спирту покласти столову ложку гострого перцю. Настояти добу і приймати по 1 столовій ложці перед їдою.

Відвиканню від алкоголю допомагають квашені яблука. За час лікування треба щодня з’їдати по 3-4 квашені яблука.

Олена, Одеська обл.»

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні