Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк поповнити весняний авітаміноз: готуємо смачну хрумку квашену капусту

Як поповнити весняний авітаміноз: готуємо смачну хрумку квашену капусту

Этот материал также доступен на русском языке
Капуста - це відмінне джерело вітамінів С і К, яке важливе для згортання крові. У квашеній капусті є вітамін В12, необхідний для здоров'я нервової системи, а також вітамін А, важливий для шкіри, кісток та очей. До складу продукту також входять натрій, магній, калій та кальцій.

Капусту їсти корисно цілий рік, а навесні і ще як!

Капуста за рецептом виходить ароматна, зі смаком мочених яблук.

Інгредієнти:

– капуста, 3 кг;
– морква, 300 г;
– гвоздика, 2 шт;
– сіль, 3 ст.л;
– цукор, 1 ст.л;
– лавровий лист, 2 шт;
– перець запашний, 6 шт.

Приготування:

  • Видаляємо верхнє листя з капусти і шаткуємо її. Змішуємо капусту з цукром і добре переминаємо руками.
  • Морква натираемо на великій тертці і перемішуємо з капустою. Додаємо сіль та всі спеції, змішуємо мау.
  • Укладаємо салат у ємність, утрамбовуємо і ставимо зверху гніт. Залишаємо капусту за кімнатної температури на 3 – 4 дні.
  • Протягом цього періоду протикайте капусту, щоб виходило повітря і капуста квасилася рівномірно.
  • Розкладаємо по банкам, закриваємо кришками і ставимо в прохолодне місце.

Запорука успіху цього та й будь-якого рецепту квашеної капусти в тому, що

  • капусту краще брати пізніх сортів, причому качани повинні бути без пошкоджень.
  • Не дайте їй перестояти в теплі, інакше вона розм’якне і перетвориться на несмачну масу.
  • Кваситися капуста повинна тільки у дерев’яному, скляному або емальованому посуді.
  • Завжди дотримуйтесь співвідношення інгредієнтів – моркви та капусти, солі.
  • Щоб заготівля була ще ароматнішою та смачнішою, додайте до неї сухе насіння кропу, достатньо 1.5 ч.л.

Раніше ми писали, що приймати для посилення апетиту?

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні