Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяМаленькі домашні хитрощі: як зберегти консерви, а накип – видалити

Маленькі домашні хитрощі: як зберегти консерви, а накип – видалити

Этот материал также доступен на русском языке
Напевно, у кожної господині є свої маленькі хитрощі, які допомагають їй у домашніх справах. Це і досвід мам-бабусь, і власні відкриття. Ми підібрали дві поради, які допоможуть у побутових проблемах.

Чи можна видалити накип за допомогою розсолу?

Оскільки у розсолі містяться органічні кислоти, його можна використовувати для видалення накипу. Тому якщо ви з’їли всі огірки з банки, пускайте розсіл у діло. Спосіб годиться для очищення емальованих та металевих чайників.

Як це зробити?

Заливаємо розсіл у чайник – через сито (щоб у ньому не залишилося нічого зайвого), доводимо до кипіння, потім на пару годин залишаємо остигати. За допомогою губки зчищаємо залишки вапняного нальоту і промиваємо чайник проточною водою.

Як зберегти куплені про запас консерви?

  1.  Перед придбанням консервів зверніть увагу на їхній зовнішній вигляд. Здуття вкаже на початок бродіння у банці. Пошкодження та вм’ятини можуть призвести до розгерметизації. У разі порушення цілісності упаковки продукт може швидко зіпсуватися.
  2.  Зберігати куплені консерви слід у сухому приміщенні за нормальної температури від 0 до 8 градусів. Вологість не мусить перевищувати 75%. Також неприпустимі різкі температурні стрибки, тому балкон як місце для зберігання не підійде.
  3.  Зверніть увагу на термін придатності. Кожен виробник пише на банці термін придатності товару. Якщо термін зберігання – до двох років, температура зберігання має бути наближена до температури у холодильнику. Якщо термін придатності вже добігає кінця, то краще від такої покупки відмовитися.  

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні