Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаСпоживачЯк правильно вибрати бензокосу для присадибної ділянки?

Як правильно вибрати бензокосу для присадибної ділянки?

Этот материал также доступен на русском языке
У кого есть приусадебный или дачный участок хорошо знает, как тяжело вручную бороться с сорняками, травами, порослью ягодных кустов. Это не работа – а настоящее испытание. Но благодаря прогрессу этот труд сегодня значительно упрощен и облегчен. Вы, наверное, уже догадались, о чем речь – конечно, о бензокосе или мотокосе, как ее еще часто называют.

Це універсальний інструмент, без якого складно уявити справжнього господаря, та й господиню також. Мотокоса допоможе не тільки навести лад на ділянці, а й заготовити сіно для тварин і навіть розчистити непрохідні чагарники. З цими завданнями “на відмінно” справляються бензокоси Vitals, головне визначитися з моделлю.

Визначаємося з категоріями бензокоси?

Отже, бензокоси бувають:

  • Побутові – це чудові помічники для власників присадибних та дачних ділянок;
  • Master – вони призначені для постійної роботи, і підійдуть не тільки для дому, а й для виробництва;
  • Professional – ця категорія передбачає повне навантаження та щоденну експлуатацію.

Тобто якщо вам потрібна бензокоса для дачної ділянки, то можна купувати побутовий інструмент і він вас не підведе. Якщо ж ви плануєте заготовляти сіно для худоби і у вас велика ділянка, де достатньо місця для роботи, то краще віддати перевагу техніці Майстер.

Чим більша потужність, тим важчий інструмент

Хороший вибір не тільки мотокос, а й супутніх товарів можна знайти, заглянувши до магазину інструментів Vitals, де порадують і ціни, і якість приладів.

Щодо потужності бензинової коси, то тут теж все зрозуміло. Професійний інструмент буде набагато потужнішим за побутовий, але тієї потужності, яка є в побутовому приладі, достатньо для робіт на присадибній ділянці. Причому керувати таким інструментом зможе і жінка, оскільки він не дуже тяжкий. У середньому вага бензокоси коливається не більше 4-8 кг. Запам’ятайте, що більше потужність, то важче агрегат.

Тип двигуна та рівень шуму

Мотокоси можуть мати двотактний двигун – це стандартні моделі, та чотиритактний – характерно для сучасних моделей. Що стосується економічності, то менша витрата палива буде у мотокоса, оснащених чотиритактним двигуном, але ціна на такі моделі вище, ніж з двотактним двигуном. Також у сучасних моделей рівень шуму та вібрації нижчий, ніж у стандартних, що теж важливо.

При роботі з бензокосою не варто забувати про елементарні правила безпеки.

Цей інструмент може стати причиною серйозного травмування, тому під час роботи потрібно обов’язково використовувати навушники, щоб захистити свій слуховий апарат від шуму, окуляри для захисту очей, зручні рукавички та надійне взуття.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні