П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яВід чого залежить здоров'я зубів – розвінчуємо популярні міфи: ви будете здивовані

Від чого залежить здоров’я зубів – розвінчуємо популярні міфи: ви будете здивовані

Этот материал также доступен на русском языке
Щоб наша усмішка була білосніжною, необхідно дотримуватися здорового способу життя і правильного догляду за ротовою порожниною.

Про здоров’я наших зубів складено чимало міфів, саме про них ми сьогодні й поговоримо.

1 міф – солодке шкідливо для зубів

Це правда. Все залежить від частоти споживання солодкого і від того, як довго воно знаходиться в ротовій порожнині. Якщо ми швидко проковтнемо одну цукерку, то жодної катастрофи не станеться — лише зайві калорії додадуться. Але якщо ми візьмемо якусь іриску, нугу чи карамель і довго жуватимемо, то тут якраз і з’являється ризик утворення карієсу.

2 міф – яблука можуть очищати зуби

Це правда. Яблука відносяться до тієї невеликої категорії продуктів, які корисні для зубів. Вони дійсно добре очищають та зміцнюють зуби, але повноцінного чищення вони не замінять.

3 міф – жувати жуйку корисно для зубів

Це правда. Жуйка працює як яблуко — очищає зуби. Але яблуком можна перекусити, а жуйкою не можна. До того ж, тут важливо, коли ви жуєте жуйку і скільки часу це робите. Якщо жуйка не містить цукру і ви жуєте її дві-три хвилини після їжі, то так – це швидше корисно, вона очистить зуби і сприятиме травленню. Якщо ж ви жуєте жуйку часто, довго або замість їжі, то можете завдати великої шкоди шлунку, та й користь для зубів у такому разі – під сумнівом.

4 міф – щоб доглядати порожнину рота, здоровій людині достатньо однієї зубної щітки

Неправда. Це не так. Але якщо додати зубну нитку або спеціальні йоржики, стане достатньо. Чистити зуби краще рухами, що вимітають. Тобто від ясен до ріжучого краю. В одному напрямку. Коли ви рухаєте щіткою горизонтально туди-сюди, ви тільки заганяєте наліт у міжзубний простір.

5 міф – жорстка щітка краще чистить зуби

Неправда. Є фірми, які зовсім не випускають жорстких щіток. Тому що жорсткі щітки, особливо при неправильній техніці чищення зубів, можуть зіпсувати емаль. Тут визначальним моментом насправді є не жорсткість або м’якість щітки, а кількість і щільність щетинок. Добре, якщо їх багато і пучки щільні.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які продукти псують зуби.

Джерело: Дентал

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні