Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯкі продукти псують наші зуби?

Які продукти псують наші зуби?

Этот материал также доступен на русском языке
Є продукти, які псують не лише нашу усмішку, а й зуби. Тому від вживання такої їжі краще відмовитись або постаратися її обмежити.

Газовані напої

Регулярне вживання газованої солодкої води може призвести до великих проблем із зубами. Адже газовані напої містять цукор та хімічні барвники, які є шкідливими для здоров’я зубів. Самі бульбашки газу негативно впливають на плівку, що є на поверхні зуба. Вона руйнується, слабшають її захисні функції щодо емалі зубів.

Мариновані продукти

Багато хто дуже любить мариновані овочі: помідори, огірки, часник і так далі. Однак оцет, що міститься в маринадах, дуже негативно впливає на стан зубної емалі. Тому вживати такі продукти слід обережно, а після їжі полоскати рот, не допускати, щоб частини маринованих овочів застрявали в зубах.

Натуральні фруктові соки та кислі фрукти

Зубам шкодять продукти з високою кислотністю, наприклад, апельсини, лимони, грейпфрути і зроблені з цих цитрусових натуральні соки. Висока кислотність деяких фруктів та приготованих із них натуральних соків теж здатна пошкодити зубам. Хоча багато фруктів корисні організму загалом, зубам вони шкодять. Тому щодня їсти ці фрукти і пити соки з них не можна.

Каші на молоці

Багато хто вважає молочні каші – корисною їжею, але виявляється даремно. В’язкість молочних каш спричиняє несприятливі наслідки для здоров’я зубів. Обволікаючи зуби, такі каші сприяють розвитку хвороботворної флори, що викликає карієс та інші зубні захворювання. Тому після сніданку чи вечері з молочною кашею обов’язково потрібно почистити зуби та прополоскати рот.

Сухофрукти

Сухофрукти здатні негативно впливати на стан зубів. Вся річ у цукрі, а ще в тому, що частини сухофруктів застрягають між зубами, руйнуючи емаль. Різні сухофрукти – чорнослив, курага, кумкват тощо – вважаються корисною вегетаріанською їжею. Але вони здатні негативно впливати на стан зубів.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про фрукти та овочі, які є сильними алергенами.

Джерело: ukr. media

Нове на сайті