П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЧим відмити раковину на кухні та у ванній?

Чим відмити раковину на кухні та у ванній?

Этот материал также доступен на русском языке
Сантехніка на кухні та у ванній кімнаті вимагає постійного догляду та очищення через безперервне попадання на неї різноманітних забруднень та появи відкладень через контакт з водою.

Перед господинями неминуче постає питання «Чим відмити раковину від вапна та іржі?». І при відповіді на нього варто враховувати, що не для всіх сучасних матеріалів можна застосовувати агресивні засоби для чищення.

ЕМАЛЬОВАНА РАКОВИНА

Наліт та іржу на емальованій раковині можна відмити оцтом. Нанесіть оцет на губку або ганчірку, змочіть емальовану поверхню, залиште на 10 хвилин, потім сполосніть водою.

Можна також використати лимонну кислоту. Висипте порошок просто на пляму і потріть її.

РАКОВИНА З НЕРЖАВІЮЧОЇ СТАЛІ

Оцтом або лимонною кислотою таку раковину мити не можна, бо це може спричинити корозію металу. Однак соду використовувати можна, вона добре видаляє жирові забруднення.

Другий варіант: набрати у раковину гарячу воду, додати кілька крапель миючого засобу для посуду, розмішати до утворення піни і залишити на 15 хвилин. Після цього воду спустити, раковину ретельно потерти губкою, обполоснути і протерти сухою ганчіркою.

КЕРАМІЧНА РАКОВИНА

Видалити вапняний наліт можна оцтом та содою. Спочатку наносимо вологою губкою соду на забруднені поверхні. Після цього за допомогою розпилювача обприскуємо їх оцтом. Відбудеться хімічна реакція з характерним шиплячим звуком. Коли вона закінчиться, протираємо поверхню губкою і змиваємо водою.

Для видалення іржі знадобляться сіль та оцет. Дві столові ложки солі необхідно змішати з половиною склянки оцту і підігріти до розчинення солі. За допомогою губки нанести суміш на іржаву пляму і через 15 хвилин змити водою.

Читайте також:

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні