Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЧи вмієте ви мити мультиварку

Чи вмієте ви мити мультиварку

Этот материал также доступен на русском языке
Мультиварку не можна мити, як звичайну каструлю. Насамперед - це електроприлад і мити його треба правильно, щоб не зіпсувати нагрівальний елемент.

Мультиварка допомагає заощадити не тільки час, а й кількість каструль і сковорідок, що використовуються під час приготування їжі. Але це складний електроприлад, який потребує особливого догляду, на відміну від звичайного посуду.

Розберемося, як і чим мити мультиварку правильно

1. Перед миттям мультиварки від’єднайте її від мережі. Дочекайтеся, поки чаша та інші деталі повністю охолонуть. Чашу потрібно дістати і промити як звичайний посуд, за допомогою губки та засобу для миття посуду (тільки у вигляді гелю). Також промийте паровий клапан.

2. Якщо чаша не відмивається губкою, налийте в неї трохи води, додайте половинку лимона і увімкніть режим «на парі» на 15 хвилин. Потім протріть чашу, саму мультиварку і кришку зсередини.

3. Корпус і кришку мультиварки мити під краном не можна. Візьміть трохи вологу ганчірку або серветку (бажано з мікрофібри) і пройдіться по корпусу, після чого витріть насухо.

4. Нагрівальний елемент мультиварки також мити і чистити не можна. Але іноді на нього може пролитися бульйон із частинками продуктів. Такі забруднення краще прибирати одразу з використанням спеціального засобу.

Або приготуйте невелику кількість мильного розчину, просочіть ним тканину і покладіть її на забруднену ділянку нагрівального елемента, щоб «замочити» пляму. Залиште на 10-15 хвилин і спробуйте витерти забруднення. Потім витріть насухо.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні