П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк позбутися плям на шпалерах?

Як позбутися плям на шпалерах?

Этот материал также доступен на русском языке
Хтось із домочадців випадково посадив жирну пляму на шпалерах у кухні, а ваш юний Малевич змалював стіну у вітальні "несанкціонованим" розписом і на найцікавішому місці? Буває, і часто.

Немає сенсу впадати в паніку, підраховуючи, скільки коштуватиме переклеювання або фарбування. Давайте спробуємо шпалери спочатку очистити.

Щоб відмити плями на шпалерах, використовуйте:

Спирт – відмиє від слідів вина, фруктового соку, маркера, клею або наклейки. Змочіть ватний тампон у спирті і потріть пляму до повного зникнення.

Лимон або лимонна кислота – очистить від жирних плям. Сік лимона нанести на пляму і почекати кілька хвилин, після чого змити. Кислоту потрібно розвести у воді, змочити губку і потерти пляму.

Оцет добре відчищає шпалерний клей. Його у чистому вигляді наносять на проблемну ділянку, залишають на 5 хвилин, а потім змивають.

Перекис водню ефективно бореться з різними барвниками, плямами крові або соку. Використовувати його можна лише на світлих шпалерах, оскільки перекис освітлює матеріал. Змочіть шматок тканини в розчині, протріть пляму від країв до центру і змийте водою.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні