Середа, 1 Лютого, 2023
ГоловнаЗдоров'яЧи корисна печена цибуля і навіщо її запікати?

Чи корисна печена цибуля і навіщо її запікати?

Этот материал также доступен на русском языке
У процесі запікання змінюється смак – випаровуються ефірні олії, знижується гострота, і цибулю можуть їсти люди з шлунково-кишковими захворюваннями. При цьому запечена цибуля практично не втрачає своїх корисних властивостей.

Сира цибуля є одним із найкорисніших для організму овочів. Вона вважається ефективним засобом для зміцнення імунітету. Навіщо тоді запікати її?

У процесі запікання змінюється смак – випаровуються ефірні олії, знижується гострота, і цибулю можуть їсти люди з шлунково-кишковими захворюваннями. При цьому запечена цибуля практично не втрачає своїх корисних властивостей.

У ЧОМУ КОРИСТЬ?

  • Благотворно впливає на роботу підшлункової залози.
  • Ефективна стосовно застудних захворювань, наприклад пневмонії, ГРВІ, бронхіту.
  • Актуальна при лікуванні наривів, тому використовується для витягування гною з карбункулів та фурункулів (витягує гній у прискореному режимі).
  • Поліпшує стан шкірних покривів, позбавляючи їх не тільки гною, але також подразнень, ран і прищів, що довго не гояться, укусів комах, халязіону (запалення краю століття).
  • Полегшує симптоми геморою, позбавляє організм метеоризму.
  • Нормалізує дефекацію.
  • Корисна при перенесеному інфаркті, інсульті, нормалізує згортання крові.
  • Сприяє зміцненню імунної системи.
  • Сприяє поліпшенню апетиту, прискорює розвиток шлункового соку.
  • Ефективна при цукровому діабеті. Для зниження цукру в крові потрібно вживати не менше однієї цибулини щодня протягом чотирьох тижнів.

ЯК ГОТУВАТИ?

Для запікання слід брати цибулинки середнього розміру, тому що вони більш за інших багаті на мікроелементи. Оптимальна температура – від 180 до 200 градусів. Запікати зі шкіркою.

Нове на сайті