П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯкі приховані ознаки сигналізують про проблеми з серцем?

Які приховані ознаки сигналізують про проблеми з серцем?

Этот материал также доступен на русском языке
Більшість із нас вважає, що якщо серце не болить, значить воно здорове. Однак є ознаки, які, на перший погляд, не пов'язані з серцем, але вони говорять про те, що наш «мотор» потребує підтримки.

Крім того, починаючи з певного віку, потрібно один-два рази на рік відвідувати кардіолога і робити кардіограму, щоб помітити негативні зміни.

ПІДВИЩЕНА СТОМЛЮВАНІСТЬ

Через серцеву недостатність у м’язи може надходити менше кисню, і впоратися навіть з невеликими навантаженнями стає складно. Але це не означає, що треба забути про фізичну активність. Це говорить про те, що настав час порадитися з лікарем.

ЗАДИШКА

Якщо під час фізичної роботи або руху ви відчуваєте нестачу повітря, це може бути сигналом того, що серце вже не так старанно переганяє кров. А це може спричинити кисневе голодування. У цьому разі допоможуть лише лікарські препарати і дихальна гімнастика.

НАБРЯКИ

Це найчастіший симптом проблем із серцем, що починаються. Боротися із «серцевими» набряками треба не за допомогою сечогінних трав або інших подібних препаратів, а за допомогою ліків, призначених лікарем.

АРИТМІЯ

Порушення ритму серця – найбільш очевидна ознака того, що серце не справляється з навантаженням. Якщо аритмію не лікувати, вона може спровокувати погіршення кровопостачання головного мозку, запаморочення і навіть втрату свідомості.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні