Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЧому осідає сирна запіканка?

Чому осідає сирна запіканка?

Этот материал также доступен на русском языке
Сирна запіканка може осісти з кількох причин.Творожная запеканка может осесть по нескольким причинам.

1. Занадто сильно збили сирну масу чи яйця.

2. Неправильно вибраний режим випічки – занадто висока температура.

3. Різкий контраст температур після «вилучення» з духовки та нерівномірність охолодження.

ЩО РОБИТИ?

  • Твороже тісто та яйця для нього не потрібно збивати (яйця достатньо збовтати вилкою, а можна не робити і цього).

  • Якщо відчуваєте, що трохи перестаралися, форму з майбутньою запіканкою перед випіканням кілька разів злегка вдарте об стіл, щоб вийшли великі бульбашки повітря.

  • Якщо додаєте збиті білки, втручайте їх у кілька прийомів неквапливими рухами зверху-вниз.

  • Оптимальна температура випічки – 160°С.

  • Спечену запіканку на деякий час залиште охолоджуватися у вимкненій духовці з відкритими дверцятами. Якщо відчуваєте, що майже перепекли і в духовці залишати її небажано, то одразу ж, як дістали з духовки, проведіть уздовж бортів форми ножем.

Нове на сайті