П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЩо таке дисбактеріоз та як його лікувати

Що таке дисбактеріоз та як його лікувати

Этот материал также доступен на русском языке
Дисбактеріоз - це стан, при якому порушується нормальний баланс бактерій в кишечнику.

Це може призвести до таких симптомів, як:

  • діарея;
  • біль у животі;
  • здуття живота.

Для лікування використовуються препарати від дисбактеріозу https://zdravica.ua/preparati-pri-disbakteriozi, які можна замовити, наприклад, в інтернет-аптеці « Здравиця». Зазвичай терапія включає прийом пробіотиків і відмова від продуктів, які можуть викликати симптоми.

Можливі проблеми

Дисбактеріоз-це стан, що характеризується дисбалансом мікробіоти кишечника. Мікробіота кишечника – це складна екосистема бактерій, грибів і вірусів, що грають ключову роль у здоров’ї людини. Дисбаланс мікробіоти кишечника був пов’язаний із різними захворюваннями, включаючи запальні захворювання кишечника (ВЗК), синдром подразненого кишечника (СРК) та ожиріння.

Чому важливо дотримуватися дієти

Дієта відіграє ключову роль у підтримці здорової мікробіоти кишківника. Дієти з високим вмістом клітковини та низьким вмістом цукру та рафінованих вуглеводів сприяють зростанню корисних бактерій, у той час як дієти з високим вмістом цукру та рафінованих вуглеводів сприяють зростанню шкідливих бактерій.

Існує кілька простих змін у раціоні харчування, які можуть допомогти покращити дисбактеріоз:

  1. Їжте більше ферментованих продуктів: ферментовані продукти, такі як йогурт, кефір, квашена капуста і кімчі, багаті на пробіотики—живі бактерії, які можуть допомогти відновити баланс мікробіома кишечника. Доведено, що пробіотики зменшують симптоми ібс та ібд, а також покращують загальний стан травлення.
  2. Їжте більше фруктів та овочів: фрукти та овочі багаті на клітковину, яка сприяє зростанню корисних бактерій у кишечнику. Крім вживання більшої кількості свіжих фруктів та овочів, ви також можете скористатися перевагами їх пребіотичних властивостей, вживаючи ферментовані варіанти (наприклад, кімчі або квашену капусту).
  3. Уникайте оброблених продуктів: оброблені продукти зазвичай містять багато цукру і рафінованих вуглеводів – два фактори, які можуть сприяти зростанню шкідливих бактерій в кишечнику. Якщо ви боретеся з дисбактеріозом, краще уникати оброблених продуктів, наскільки це можливо. Натомість зосередьтеся на вживанні цілісних, необроблених продуктів.

Висновок

Дотримання режиму правильного харчування, своєчасне лікування — кроки, які допоможуть позбавитися основної хвороби та її негативних симптомів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні