П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаЗдоров'яНазвано найбільш шкідливі для мозку продукти: що потрібно виключити з раціону

Названо найбільш шкідливі для мозку продукти: що потрібно виключити з раціону

Этот материал также доступен на русском языке
Мозок – це центр управління нашого організму, який контролює майже всі життєво важливі функції.

Щоб покращити та активувати роботу мозку, необхідно забезпечити організм достатньою кількістю поживних речовин, таких як: вуглеводи, білки, жири, вітаміни та мінерали (кальцій, магній та залізо), пише agrotrend.com.

Але так само, як певні продукти є поживною їжею для мозку, деякі можуть погіршити його роботу і підвищити ризик розвитку деменції.

  1. Продукти з високим вмістом трансжирів

Готові страви, такі як картопля фрі, чіпси, попкорн, морозиво, цукерки, вафлі, пончики або випічка (круасани, печиво, торти тощо), майонез та інші готові соуси, неймовірно смачні, але марні. Трансжири в таких продуктах особливо апетитні, проте дуже шкідливі для нашого мозку та сприяють розвитку деменції.

Крім цього, споживання продуктів з високим вмістом трансжирів підвищує рівень «шкідливого» холестерину в крові, що, у свою чергу, підвищує ризик виникнення серцево-судинних захворювань та інших небезпечних хвороб, а також сприяє ожирінню. Тому подбайте про себе, свої судини та серце.

  1. Алкоголь

Всім відомо, що алкоголь у надмірній кількості шкідливий для здоров’я. Крім захворювань серця та печінки, наш мозок теж страждає. Тривале та регулярне вживання алкоголю погіршує пам’ять та концентрацію. Крім того, алкоголь діє на кожну клітину тіла та шкодить їй. Збільшує ризик розвитку деменції, погіршує поглинання вітамінів у кишечнику тощо.

  1. Цукор

Занадто багато цукру шкідливо для наших зубів і призводить до ожиріння, але він також негативно впливає на роботу мозку. Різні солодощі дають нам швидку енергію, однак у довгостроковій перспективі це може вплинути на нашу психіку, увагу, пам’ять та настрій.

Багато фахівців вважають, що існує зв’язок між споживанням цукру та розвитком психічних захворювань, таких як депресія та тривожні розлади. Високий рівень цукру в крові знижує активність роботи мозку, яка найбільше пов’язана із пам’яттю. Вживання рафінованого цукру призводить до серйозних стрибків рівня цукру в крові, що згодом може призвести до запалення мозку та інших серйозних ускладнень.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні