Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яВиявляється, алкоголь, кава та пара зайвих кілограмів допоможуть вам дожити до 90+

Виявляється, алкоголь, кава та пара зайвих кілограмів допоможуть вам дожити до 90+

Этот материал также доступен на русском языке
Думаєте, пити за здоров'я та довголіття – повний абсурд? Зовсім ні, і справа не в самонавіянні.

Вчені встановили, що спиртне – це один із способів дожити до похилого віку в здоровому глузді і твердій пам’яті. Причому ефективності це перевершує навіть регулярні заняття спортом!

У ході 15-річного дослідження під назвою “90+” група лікарів на чолі з невропатологом Клодією Кавас та доктором мед.наук Марією Коррада спостерігали за літніми людьми, намагаючись з’ясувати, який спосіб життя, звички та харчові уподобання допомагають подолати рубіж довголіття. Деякі висновки були дуже несподівані.

Алкоголь виявився справжнім еліксиром довголіття, якщо вживати його рівномірно. 2 келихи пива чи вина щодня скорочують ризик передчасної смерті на 18%, тоді як щоденні заняття спортом протягом 15-45 хвилин – лише з 11%.

На щорічних зборах Американської асоціації сприяння розвитку науки Кавас зазначила, що поки що не може пояснити причини цього феномену.

Як не дивно, кілька зайвих кілограмів теж грають на руку тим, хто хоче побачити праправнуків. Ризик (мова тут не йде про ожиріння) на 3% менше, ніж у їх струнких худорлявих однолітків.

Кава – ще один еліксир довголіття. Дві чашки свіжозвареного ароматного напою на день на 10% скорочують ймовірність ранньої смерті.

Ну, і нарешті, хобі: ті, хто на старості має захоплення і приділяє йому мінімум 2 години на день, стають довгожителями на 21% частіше. Завжди можна присвятити себе, скажімо, танцям, живопису, співу, вивченню іноземних мов або інших видів приємного для вас проведення часу. Головне – щоб ви займалися цим не як обов’язком, а з радістю та насолодою.

Підбиваємо підсумок. Регулярно випиваємо келих вина (краще сухого червоного) на день (+18%) + набираємо парочку зайвих кілограмів (+3%) + п’ємо пару чашок кави на день (+10%) + якесь хобі (+21%). Разом: 18+3+10+21% = 52% до вашого віку. Та це майже 120 років, які й відміряні нам Всевишнім!
Як завжди, ВІН правий!!

Пити – це весело, а що веселощі життя продовжує – це навіть не істина, а аксіома!

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні