П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЧому у образливої людини погіршується здоров'я?

Чому у образливої людини погіршується здоров’я?

Этот материал также доступен на русском языке
Психологи попереджають: накопичувати у собі образи дуже небезпечно. Образа, яка сидить в людині, наче скалка, становить реальну загрозу для здоров'я.

Такий стан нервової системи та психіки може не лише викликати загострення хронічних захворювань, а й спровокувати нові – гінекологічні проблеми, онкологію, депресивні стани.

Особливо шкідливо тримати у собі образу і постійно думати про неї людям похилого віку, чий організм і так уже нагромадив достатньо хвороб.

Експериментально доведено, що уразливі люди частіше страждають на хвороби серця. Наприклад, пацієнтам, які перебували у спокійній ситуації, пропонували згадати про пережиті образи. У тих, хто сприймав свої образи гостріше, у такі хвилини відбувалися стрибки артеріального тиску.

І якщо подібні ситуації у житті повторюються часто, то цілком імовірною є поява гіпертонії, серцевого нападу та інсульту.

Крім того, скривджена людина може шукати спосіб відновлення душевної рівноваги у зловживанні алкоголем, ліками або просто «заїдати» образи, що неминуче призведе до надмірної ваги. Тому ніколи не спілкуйтеся з тими, хто викликає у вас негативні емоції або прагне образити вас.

неЩо стосується сімейних проблем, то не заганяйте їх у підсвідомість, а навчитеся обговорювати і вирішувати їх одразу.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні