Субота, 10 Грудня, 2022
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк приготувати яблучний сік з м'якоттю без соковитискача?

Як приготувати яблучний сік з м’якоттю без соковитискача?

Этот материал также доступен на русском языке
Яблучний сік – дуже популярний та улюблений напій. Його можна купити вже в готовому вигляді, але хіба зрівняється сік із пакета з домашнім, приготованим власноруч, та якщо ще й із плодів, вирощених у своєму саду?

Щоб приготувати яблучний сік з м’якоттю без соковитискача, візьміть

  • 3 кг яблук,
  • 1 л води,
  • 300-400 г цукру.

Приготування

Яблука очистіть від шкірки, видаліть насіння, наріжте часточками.

Фрукти викладіть в емальовану каструлю і поставте на плиту.

Додайте у каструлю воду, закип’ятіть її та варіть 20-25 хвилин.

Відвар помістіть у чашу блендера і подрібніть до пюре.

Фруктову масу перекладіть у чисту каструлю.

Окремо з’єднайте воду і цукор і зваріть сироп (на 400 г цукру 400 мл води).

Залийте сиропом яблучне пюре, поставте на вогонь і доведіть до кипіння.

Варіть ще 5 хвилин і остудіть.

Потім закип’ятіть ще раз, залийте у банку і закатайте кришками.

Якщо блендера немає

Якщо блендера немає, приготуйте яблучний сік за допомогою м’ясорубки: вимиті яблука розріжте на частини, пропустіть через м’ясорубку, зцідіть отриманий сік у каструлю, а через серветку або марлю туди ж зцідіть густу яблучну масу. Потім поставте каструлю на вогонь і нагрійте максимально сік, але не кип’ятіть його. Гарячий напій розлийте по банках і закатайте кришками.

Нове на сайті