Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЧим може бути викликаний свербіж у людей похилого віку?

Чим може бути викликаний свербіж у людей похилого віку?

Этот материал также доступен на русском языке
З віком багато хто скаржиться на свербіж шкіри і пов'язані з цим висипання. З роками клітини шкіри перестають виробляти речовину, яка надає епідермісу еластичності та сприяє його зволоженню. Тому шкіра стає сухою, починає лущитися і свербіти.

Причиною цього може бути зміна гормонального фону, захворювання серця та судин, шлунку, цукровий діабет, нервово-психічні порушення. Свербіж також може посилюватися при впливі зовнішніх факторів: жорсткої води, синтетичної спальної білизни, недотриманні особистої гігієни.

При виникненні свербежу потрібно звернутися до сімейного лікаря, який призначить відповідне лікування. Паралельно з ліками симптоми свербежу можна знімати за допомогою народних засобів.

1. Змішайте в рівній кількості сушені березові бруньки, ромашку, чистотіл і кору дуба. 100 г суміші залийте двома літрами окропу і настоюйте дві години. Потім вилийте настій у наповнену теплу ванну. Приймайте таку ванну щодня протягом 20-30 хвилин.

2. Постійте під теплим душем кілька хвилин, попередньо намазавши шкіру персиковою, оливковою або рослинною олією.

3. Вичавіть сік з листя алое, змішайте його з вазеліном в пропорції 1:2 і змащуйте ділянки тіла, що сверблять, 2-3 рази на день.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні