Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаСтаттіДомашня лабораторія: як правильно настоювати трави?

Домашня лабораторія: як правильно настоювати трави?

Этот материал также доступен на русском языке
Монастирська травниця Олена Федорівна Зайцева радить, як готувати трав'яні настої, незалежно від складу та конкретного захворювання.

Для приготування лікарського настою

  • взяти дві столові ложки з верхом збору трав (змішувати трави в рівних пропорціях), всипати у порцеляновий або емальований чайник і залити двома склянками окропу.
  • Накрити кришкою або рушником і дати настоятися 30 хвилин.
  • Процідити і пити по півсклянки тричі на день за 10-15 хвилин до їди. Курс – місяць-півтора.

Пити одні й ті ж трави треба не менше місяця. Трави воістину лікують, але лікують повільно, непомітно, щадно. Якби людина одразу вилікувалася, їй це було б, може, й не на користь. Господь нам ось так каже: проявіть старанність, терпіння.

Щоб не було звикання, за місяць треба п’ять днів відпочити, а потім ще попити. Занедбану хворобу треба лікувати три-п’ять місяців. У термосі трави краще не заварювати. Пити настій можна і теплим і холодним. А ось заварювати його потрібно щодня один раз вранці – на весь день.

Про отруйні трави

Є й отруйні трави, але в певних ситуаціях і вони можуть послужити людині. Це болиголов, дурман. Їх, коли це потрібно, настоюють на горілці і п’ють по краплях.

Є нешкідливі трави – як спориш.

Є трави трохи токсичні, такі як чистотіл, пижма, полин гіркий. Їх можна настоювати лише одну чайну ложку на дві склянки окропу.

Нове на сайті