П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСкарбничка корисних порад: як легко вдіти нитку в голку, відновити документи та...

Скарбничка корисних порад: як легко вдіти нитку в голку, відновити документи та покращити пам’ять

Этот материал также доступен на русском языке
Іноді побіжно почута порада чи чийсь досвід виявляється для нас цінною знахідкою.

Простий і одночасно ефективний спосіб зберігання моркви – занурення коренеплодів у воду з часником. На відро води беруть склянку подрібненого часнику. Після просушування моркву складають у ящик або поліетиленовий мішок і опускають у льох. Мішок при цьому не зав’язують.

***

Коріння саджанця плодового або декоративного дерева перед посадкою потрібно занурити в глиняну бовтанку (дві частини глини, одна частина коров’яку та одна частина води) на кілька годин, а потім прикопати на глибину 0,5 м у вологу землю та рясно полити.

***

Щоб оформити субсидію на оплату комунальних послуг, виберіть варіант, куди звернутися: до управління соцзахисту, до уповноважених осіб територіальної громади (за місцем проживання), до Центру адміністративних послуг, на портал електронних послуг «Дія» (diia.gov.ua). Наразі також розглядається можливість оформлення субсидій через Пенсійний фонд.

***

При захворюваннях печінки заварити в чайнику, як чай (1 чайна ложка на склянку води), кукурудзяні приймочки і пити по 3-4 ковтки 3-4 рази на день. Щоб досягти результату такий чай п’ють до півроку. Кукурудзяний плід має бути стиглим. Волокна від незрілого плоду цілющої сили немає.

***

Щоб позбутися зубного каменю, замочіть зубну щітку у густому відварі горіхової шкаралупи на 10 хвилин та почистіть нею зуби. Тричі на день виконуйте цю процедуру.

***

Щоб без вагів відміряти цукор, корисно знати, що повна гранована склянка (250 мл) вміщує 200 грам цукрового піску. У гранчастій склянці (250 мл), наповненій до облямівки, міститься 160 грам цукру.

***

Зверніть увагу, що при варінні провочі повинні бути повністю вкриті водою. Якщо вода закипіла, не можна доливати холодну воду. Разом із нею потрапить кисень, який руйнує вітамін С.

***

Якщо вовняна нитка не проходить у вушко голки, потрібно намилити і загострити її кінчик, тоді вона легко вдене. Щоб надягти капронову нитку в голку, потрібно скрутити її разом із простою ниткою.

***

Щоб легше відновити документи, які можуть бути втрачені через військові дії, чиновники рекомендують зробити їхні копії. Їх можна зберігати як у паперовому, так і в електронному вигляді, наприклад, електронною поштою (з цим літнім можуть допомогти діти, онуки).

***

Майте на увазі, якщо подати заяву на житлову субсидію протягом двох місяців з початку опалювального сезону , допомогу призначать з початку такого сезону. Згідно з Порядком надання субсидій, опалювальний сезон триває з 1 жовтня до 30 квітня, а суму допомоги на плату за тепло розраховують за період з 16 жовтня до 15 квітня.

***

Для покращення пам’яті їжте щодня салат із тертої моркви з родзинками або подрібненим волоським горіхом, заправлений сметаною. Постійне вживання такого салату сприятиме оновленню клітин мозку та покращить у ньому кровообмін.

***

Після того, як ви віджали виноградний сік, макуху не викидайте. Суміш подрібнених кісточок та шкірки нанесіть на обличчя та потримайте 15-20 хвилин. Маска чудово живить, зволожує та нормалізує водно-сольовий баланс шкіри. Іноді побіжно почута порада чи чийсь досвід виявляється для нас цінною знахідкою.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні