П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаДозвілляЧи можна самому підняти собі настрій? Легко!

Чи можна самому підняти собі настрій? Легко!

Этот материал также доступен на русском языке
У нашому житті зараз дуже багато негативу, тому ми часто відчуваємо депресію, пригнічений стан або апатію. У такому стані все валиться з рук, нічого не хочеться робити, навіть спілкування з близькими часом дратує.

Перспектива надовго застрягти у тяжких думках та емоціях нікого не приваблює. Є кілька безвідмовних способів підняти собі настрій, які можна використовувати в комплексі.

  • Якщо ви любите музику, включайте ту, що пробудить у вас приємні спогади. При цьому враховуйте, що музика має бути бадьорою або веселою, щоб не підживлювати ваш похмурий настрій.

  • Фізична активність безпосередньо пов’язана з активністю душевною та розумовою. Тому по мірі сил і можливостей потанцюйте, зробіть легку розминку або прогуляйтеся бадьорим кроком вулицею. Допоможе будь-яке фізичне навантаження. Це збільшить вироблення ендорфінів – гормонів гарного настрою.

  • Спілкуйтеся тільки з позитивними людьми і не слухайте скигліїв і тих, хто постійно скаржиться на життя. Взаємодія з приємними людьми робить нас щасливішими.

  • Знайдіть привід посміятися, перегляньте комедію, почитайте анекдоти або пошукайте в інтернеті гумористичні канали або канали з тваринами.

  • Не лайте себе за ліньки і ставте собі найпростіші завдання: плануйте небагато справ і тільки ті, які вам приємні. Зрештою, запорошені вікна або нечищений килим – ще не привід для розпачу. А досягнення навіть маленької мети поверне вам відчуття задоволеності.

  • Створіть собі розслаблюючу обстановку – відключіть телевізор, приготуйте щось смачне, запросіть подруг, купіть приємну дрібницю або просто прийміть теплу ванну. Це допоможе розслабитися і переключить вашу увагу на приємніші речі.

  • Робіть добрі справи – якщо вам вдасться підняти комусь настрій, будьте впевнені: частина радості цієї людини збагатить і ваше життя.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні