Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаДозвілляЩо може розповісти про людину його аватарка в соцмережі: думка психолога

Що може розповісти про людину його аватарка в соцмережі: думка психолога

Этот материал также доступен на русском языке
Вибираючи, яке фото буде вашою аватаркою в соцмережах — головним у профілі, — не всі замислюються, що саме «сигналять» цим вибором своїм майбутнім передплатникам та «френдам». Але досвідчений психолог тільки по одному погляду на знімок може розкласти по поличках ваш характер та особливості вашої особистості.

Напевно, ви не раз чули, що про людину може свідчити багато з того, що вона усвідомлено чи несвідомо транслює у навколишній світ: її мова, хода, мова жестів та міміки, манера розмови з близькими чи колегами тощо.

А сьогодні ми поговоримо про аватарки та інші зображення, які користувач виставляє у своєму профілі. Цікаво, що вони можуть сказати про свого власника? Дуже багато!

Вибираючи, яке фото буде вашою аватаркою в соцмережах — головним у профілі, — не всі замислюються, що саме «сигналять» цим вибором своїм майбутнім передплатникам та «френдам». Але досвідчений психолог тільки по одному погляду на знімок може розкласти по поличках ваш характер та особливості вашої особистості.

Коуч і психолог із США на ім’я Франческа поділилася секретами — як саме фотографія, яку ви виставляєте на загальний огляд, може розповісти про вас набагато більше, ніж ви цього хочете.

Якщо навколо багато людей

— Якщо як фотопрофіль людина вибрала кадр, де його оточують інші люди, то відразу можна сказати: перед нами екстраверт, — заявила Франческа. — Такі люди зазвичай викладають яскраві, барвисті фотографії, на яких їх оточує безліч людей. Їм у такому оточенні максимально комфортно.

Фото профілю часто змінюється

— Ряд різних знімків, що змінюються у профілі в соцмережах чи не щотижня, говорить про те, що людина не має яскраво вираженої ідентичності і вона досить невпевнена в собі, — розповіла психолог. — Він також може бути вкрай нерішучим і важко довіряє людям, а можливо, страждає від кризи і шукає уваги інших.

Вважається, що фото на аватарці в соцмережах досить змінювати кілька разів на рік або якщо у вашому житті відбуваються серйозні зміни.

Ви виглядаєте сексуально

— Сексуальне фото може означати, що людина має комплекс неповноцінності, коли їй здається, що потрібно бути більш виразним і привертаючим увагу, — каже Франческа. — Причому якщо ваша мета знайти потенційного партнера, і ви вважаєте, що досягнете бажаного, показуючи неприкриті частини тіла, то насправді так ви просто відштовхуєте людей. І це стосується як чоловіків, так і жінок.

Разом із коханою людиною

— Якщо ви позують для фото профілю з чоловіком, хлопцем чи дружиною, це може означати, що ви надто сильно на них покладаєтеся, — каже психолог Франческа. — Партнер сприймається вами як частина вашої особи. Найчастіше такі фото викладають люди із тривожним стилем уподобання. Вони потребують високого ступеня емоційної близькості з партнером. Їм властива невпевненість у собі, ревнощі. А причина цього – страх бути покинутим та незахищеним.

Фото з дитиною або котиком (собакою)

— Така людина має здатність співпереживати іншим або піклуватися про них, — зазначила психолог. — До такого простого лайфхака нерідко вдаються чоловіки. Але насправді він безпрограшний – викладіть фото з вихованцем, і ви різко збільшите шанси на успіх у дівчат.

Дослідники з Університету Хаена в Іспанії з’ясували, що чоловіки в додатках для знайомств виглядають менш загрозливо і лякаюче для потенційних наречених, коли тримають на руках маленького песика, ніж коли вони зображені на фото на самоті.

Погляд зверху вниз або знизу вгору

— Кадр, на якому ви зображені таким, що дивиться в камеру ніби зверху вниз, сигналить про те, що ви повідомляєте про свою перевагу і домінування, можливо, занадто великого его, — сказала психолог.

А якщо ви обрали для фото у профілі кадр, у якому дивіться в камеру знизу, то це може говорити про вашу покірність і здатність жертвувати собою, невпевненість, зазначає Франческа.

— Намагаючись знайти в Інтернеті друзів, нові знайомства, другу половинку, треба розуміти, що пристрасть до соціальних мереж породила покоління «шукачів уваги» — такі люди просто хочуть знайти схвалення, задовольнити свої психологічні потреби, а не спілкуватися з іншими, — звертає увагу психолог .

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні