П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯкі варення при яких захворюваннях корисні

Які варення при яких захворюваннях корисні

Этот материал также доступен на русском языке
Варення – один із популярних та улюблених способів збереження фруктового та ягідного врожаю. Натуральний десерт, до того ж простий у приготуванні, без хімічних добавок, безпечний та смачний.

Існує думка, що фрукти та ягоди під час приготування варення втрачають всі свої корисні властивості. Але насправді це не так.

У варенні містяться профілактичні дози вітаміну С, а також незміненого вітаміну Е – вони підвищують та підтримують імунітет у період буяння вірусних захворювань. Найбільша кількість корисних вітамінів у смородиновому та малиновому варенні, особливо якщо воно з кісточками.

У варенні багато клітковини, яка під дією високої температури не руйнується, а тому допоможе роботі шлунка та кишечника.

Коли варення принесе найбільшу користь і зміцнить здоров’я

Малинове варення має протизастудні, жарознижувальні та протизапальні властивості.

Варіння з журавлини дає яскраво виражений абсорбуючий ефект. Також воно добре покращує апетит.

Смородинове варення рекомендовано при застуді. Воно багате на вітаміни і мінерали. Також це варення підвищує вміст еритроцитів у крові.

Варіння з калини має потужні протизапальні, протизастудні та протипаразитарні властивості.

Варіння з обліпихи дуже корисне при гепатиті. Також воно нормалізує рівень холестерину в організмі та сприяє покращенню травлення.

Варення з айви є корисним для щитовидної залози та покращує роботу шлунково-кишкового тракту.

Варіння з глоду посилює постачання киснем серця та мозку, нормалізує серцеві ритми, покращує обмін речовин, сон та загальний стан здоров’я.

Варення з кизилу рекомендують при застуді, тому що ягоди містять велику кількість вітаміну С. Також при термічній обробці варення насичується пектином і корисно людям з порушеннями в роботі шлунково-кишкового тракту.

Незважаючи на всі його плюси, будь-яким варенням зловживати не радять.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні