П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаСпоживачОсобливості тривалої оренди житла у Лондоні

Особливості тривалої оренди житла у Лондоні

Этот материал также доступен на русском языке
Плануючи свій переїзд до столиці Британії, варто заздалегідь подбати про своє проживання в цьому мегаполісі.

Особливістю оренди та купівлі квартир, будинків, вілл у цьому найбільшому європейському мегаполісі є їх дефіцит через високий попит. Зняти квартиру у Лондоні довгостроково вигідніше і простіше, ніж на короткий період. Це складна процедура, тому практично до всіх операцій з нерухомістю у Великій Британії залучаються посередники – агентства. Їхня допомога дозволяє уникнути шахрайства, швидко підібрати оптимальний варіант, оформити всі документи відповідно до вимог британського законодавства.

Терміни

В Англії оренда нерухомості буває двох видів: короткострокова та довгострокова. Якщо планується знімати квадратні метри недовго – до півроку, укладається договір на мінімальний термін до одного місяця. У цьому випадку комунальні платежі окремо оплачувати не потрібно, вони належать до вартості проживання.

Довгостроковий договір укладається, якщо квартиронаймач планує жити в орендованих апартаментах понад півроку. Платити за комунальні послуги потрібно окремо, але навіть у цьому випадку такий варіант вигідніший. Економія може становити до 30-40%. У разі укладання контракту на тривалий термін тривалість перебування у орендованому житлі становить мінімально три роки.

У першому варіанті заплатити за житло доведеться за весь період проживання одразу. У другому оплата проводиться щомісяця, якщо клієнт має постійну роботу в Англії на повну ставку. Інакше вносити платежі доведеться за півроку наперед. Така вимога висувається також до студентів.

Орієнтовна вартість орендованого житла

Скільки доведеться заплатити за довгострокове проживання залежить, в основному, від кількості спалень та якості ремонту, облаштованості, наявності всіх зручностей, а також гарні види вікон.

У середньому ціни можуть змінюватись у таких межах:

  • за квартиру з однією спальнею доведеться платити від 300 до 650 фунтів на тиждень;
  • апартаменти на 2 або 3 спальні обійдуться в 400-1000 фунтів за такий самий період часу;
  • за будинок у передмісті столиці потрібно буде заплатити понад 1500 фунтів.

В інших містах Великобританії вартість значно нижча

У каталозі компанії Noble London представлені актуальні пропозиції знімних апартаментів у столиці та інших містах Великобританії. Щоб підібрати хороший варіант, що дозволяє комфортно жити в Лондоні протягом усього періоду перебування в цьому місті, звертайтеся до перевірених ріелторів, які не тільки допоможуть визначитися з вибором, але й оформлять угоду правильно.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні