Вівторок, 4 Жовтня, 2022
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк вибрати томатну пасту?

Як вибрати томатну пасту?

Этот материал также доступен на русском языке
Кожна господиня прагне надати своїм стравам гарного смаку, щоб домочадці та гості залишилися задоволені. Зокрема, при приготуванні перших страв навряд чи вдасться обійтися без томатної пасти, принаймні в холодну пору року.

Хтось віддає перевагу густішій продукції, інші віддають перевагу рідше, третім подобаються солодкі склади, четверті божеволіють від пасти з кислинкою.

Як вибрати томатну пасту?

1. Готова томатна паста має бути густою консистенцією, без сторонніх вкраплень.

2. Колір томатної пасти вищого ґатунку – рудо-червоний або бордово-червоний. Паста першого сорту може бути коричневого відтінку.

3. Темно-коричневий колір може говорити про порушення технології при приготуванні або про те, що до пасти додали овочеве або фруктове пюре, помаранчевий – про додавання крохмалю.

4. Якісна паста має смак помідора, що пройшов термічну обробку, без зайвої солодощі, кислоти чи гіркоти.

5. Занадто яскраво виражений запах і смак говорять про те, що в пасту було додано ароматизатори та підсилювачі смаку.

6. Щоб перевірити пасту на вміст крохмалю, капніть на неї йод – паста з крохмалем забарвиться у фіолетовий колір.

Як зберігати?

Найкращий спосіб зберігання томатної пасти – у холодильнику в скляному посуді. Щоб продовжити термін зберігання томатної пасти у відкритій банці, посипте її зверху сіллю і залийте тонким шаром соняшникової олії. Також чудовий спосіб зберегти пасту – заморозити її.

ВАЖЛИВО! У якісній томатній пасті вміст сухих речовин – не менше 25 відсотків. Ця інформація вказана на етикетці.

Нове на сайті