Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяДієтолог запропонувала недорогі продукти для покращення роботи мозку

Дієтолог запропонувала недорогі продукти для покращення роботи мозку

Этот материал также доступен на русском языке
Продукти із щоденного раціону можуть по-різному впливати на мозкову діяльність. Для того, щоб покращити роботу мозку, необхідно скоригувати своє меню.

Вживання яєць на сніданок, наприклад, у вигляді омлету або яєчні окуляри зарядить мозок енергією на весь день.

Якщо мета – освоїти великий обсяг інформації, то перевагу варто віддати зеленому чаю. Як зазначила доктор Євдокимова, він містить L-теанін — потужний антиоксидант, який успішно тонізує протягом тривалого часу і, на відміну від кави, не має розслаблюючого постефекту.

Тим, хто хоче прискорити роботу мозку, фахівець радить їсти більше цільнозернового хліба з борошна грубого помелу: житнього, житньо-пшеничного, хліба з висівками. Фахівець пояснила, що в таких сортах хліба міститься багато вітамінів групи В, які допомагають нервовій системі бути у тонусі.

Також корисно додавати в їжу нерафінована оливкова олія холодного віджиму, лляна олія з насиченими жирними кислотами та такі недорогі продукти, як буряк та морква.

Дієтолог нагадала, що в тому числі важливо не забувати і про воду – це простий, але необхідний елемент для підтримки мозку та його функцій. Якщо потрібно сконцентруватися на задачі, яку необхідно вирішити швидко, можна випити кави. Однак, тонізуючий ефект від нього триватиме недовго, попередила експерт.

Нове на сайті