Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк відучити кішку ходити в туалет повз лоток?

Як відучити кішку ходити в туалет повз лоток?

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо тварина починає справляти потребу повз туалет або вибирає для таких процесів не призначені для цього приміщення, то господарі звинувачують все всім саме вихованця, думаючи, що «це він зі шкідливості». Однак, як правило, кішки мають цілком вагомі аргументи для такої поведінки.

Часто буває так, що власники, доведені до відчаю жахливими запахами та постійними нечистотами, просто не витримують. Хтось відмовляється від своїх вихованців, виганяючи їх на вулицю, а хтось взагалі вимагає приспати кота. Парадоксально, що кішки платять таку високу ціну лише за те, що господар не зрозумів природу їхньої поведінки і не спробував її зрозуміти.

Як відучити кішку ходити в туалет повз лоток?

  • Слідкуйте за тим, коли вихованець збирається в туалет і відносите його до лотка – зазвичай це відбувається після їжі або сну.
  • Опрацюйте всі «помічені» місця дезінфікуючими засобами, які вбивають запахи. Однак потрібно переконатися, що вони повністю знищують запах сечі, інакше кіт продовжуватиме «зрошувати» улюблені місця. Можна обробити плями розчином води з оцтом.
  • Використовуйте під час збирання миючі засоби з ароматом цитрусових, наприклад, лимона або бергамоту. А хлорку не застосовуйте – вона, навпаки, приваблює котів.
  • Поставте миску з їжею в те місце, яке кіт вибрав замість горщика – зазвичай вихованці не мітять там, де їдять. На це місце можна поставити лоток, щоб кіт звик до туалету, а потім прибрати.
  • Якщо кіт справляє потребу в горщику з квітами, помістіть біля вазону шматочок лимона або часнику – запах віджене вихованця. Або зробіть підвіконня слизькими, використовуючи целофанові пакети. Ще варіант – застроміть у землю кілька зубочисток або сірників.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні