Вівторок, 16 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЩо таке переддіабет, чим він небезпечний і за якими ранніми симптомами можна...

Що таке переддіабет, чим він небезпечний і за якими ранніми симптомами можна його розпізнати?

Этот материал также доступен на русском языке
Діабет є серйозним захворюванням. Так, кожен третій дорослий житель розвинених країн ризикує стати діабетиком, проте близько 90% про це навіть не підозрюють.

Що таке переддіабет

У стані переддіабету рівень цукру в крові підвищений, але не настільки, щоб діагностувати діабет. Нормальний рівень цукру у дорослому віці не перевищує 5.9. При показаннях від 5.7 до 6.4 за останні три місяці – предіабет, вище – справжній діабет, передає Домашній Осередок.

Симптоми переддіабету

На жаль, у цьому стані може не бути взагалі симптомів! Саме тому важливо заміряти рівень цукру. Але якщо вони є — ось за якими ознаками можна здогадатися, що здоров’я не в порядку.

  1. Набір зайвих кілограмів

Саме собою це не є ознакою діабету. Але якщо жир відкладається на животі, організм може стати резистентним до інсуліну. Підшлункова залоза змушена виробляти все більше інсуліну, що погано відбивається на роботі всього організму.

  1. Проблеми зі шкірою

Зміна кольору або поява дрібних фібром – погана ознака, особливо, якщо вони з’являються на плечах чи спині.

  1. Ви їсте багато солодкого

І справа не лише у цукерках як таких. Хліб, рис, макарони, картопля теж можуть впливати на вагу та рівень цукру в крові.

  1. Малорухливий спосіб життя

Фізична активність допомагає організму ефективніше використовувати інсулін, підтримувати нормальну вагу і тим самим знижувати ризик діабету.

  1. У вас були проблеми з рівнем цукру в минулому

Наприклад, під час вагітності. Потім рівень цукру знижується, але ризик лишається.

  1. Ви повертаєтеся уві сні

Якщо ви погано спите, організму доводиться працювати у посиленому режимі, що також підвищує ризик розвитку діабету. Добре спати дуже важливо для вирішення багатьох неочевидних проблем зі здоров’ям.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які домашні засоби можна використовувати при діабеті.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні