Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаСпоживачМіжнародна допомога у воєнний час: кому і скільки виділять?

Міжнародна допомога у воєнний час: кому і скільки виділять?

Этот материал также доступен на русском языке
Список міжнародних організацій, які бажають нам допомогти, постійно збільшується, а перелік категорій - розширюється. Тепер за допомогою можуть звернутися пенсіонери, переселенці, незаможні і не лише.

Ми вже писали, яку фінансову допомогу виділяють держава та різні міжнародні організації постраждалим через війну. Писала про це газета «На пенсії» у №15 від 4 травня 2022 року. Здебільшого виплати належать переселенцям, а також тим, у кого зруйновано житло чи немає коштів на проживання. Проте список міжнародних організацій, які бажають нам допомогти, постійно збільшується, а перелік категорій – розширюється. Тепер за допомогою можуть звернутися пенсіонери, переселенці, незаможні і не лише.

ПОСІБНИК ВІД ФРАНЦУЗЬКОЇ АГЕНЦІЇ: кому допоможуть?

Внутрішнім переселенцям готові допомогти навіть неурядовіта приватні міжнародні компанії. Наприклад, Французька агенція з технічного співробітництва та розвитку «Ектед» («Acted») пропонує фінансову допомогу у розмірі 2220 гривень на одну особу на місяць .

  • сім’ям без працездатних чоловіків, у яких годувальник – жінка;
  • одиноким матерям чи батькам;
  • одиноким пенсіонерам;
  • багатодітним сім’ям;
  • сім’ям, які виховують дітей з інвалідністю;
  • внутрішньо переміщеним особам (ВПО).

Організація надає допомогу одним платежем одразу за три місяці у розмірі 6660 гривень на одну особу . Заявки на допомогу приймають за телефонами:

(095) 365-62-19, (093) 609-92-77,

(099) 636-89-96, (099) 144-36-13.

ВИПЛАТИ НУЖДЕННИМ ВІД ЕСТОНІЇ: як оформити?

Естонська рада у справах біженців разом із благодійним фондом «Єдність за майбутнє» також надає допомогу у сумі 2220 гривень на людину. Залежно від області, допомога виплачується або за один місяць, або за три місяці.. При визначенні права на виплати враховуються різні ситуації:

  • втрата годувальника;
  • руйнування чи втрата житла;
  • наявність інвалідності чи тяжкий стан здоров’я;
  • неповна сім’я з неповнолітніми дітьми;
  • малозабезпечена сім’я з неповнолітніми дітьми;
  • вагітні жінки.

В одній сім’ї виплата може бути розрахована максимум на п’ятьох осіб (це не більше одинадцяти тисяч ста гривень на місяць. Заявку на допомогу приймають у кол-центрі благодійного фонду: 0-800-33-40-56 (безкоштовно).

Якщо консультант ухвалить рішення про надання допомоги, у вас візьмуть особисті дані та номер банківської картки, на яку надійдуть виплати .

ЧЕСЬКА ГУМАНІТАРКА: як отримати?

Зазвичай чеська гуманітарна організація «Людина у біді» спрямовує грошову допомогу для відновлення малого бізнесу. Однак паралельно чехи вирішили допомагати найбільш потерпілим через війну сім’ям. Вони виділяють аналогічну суму 2220 гривень на місяць на особу протягом трьох місяців . Подати заявку на отримання гуманітарної допомоги можна;

  • на «гарячу лінію»: 0-800-21-01-74 (безкоштовно) ;
  • через месенджер: (099) 767-37-06.

ПРИМІТКА . Дзвінки на мобільні телефони оплачуються за тарифами оператора.

Допомога буває різною

Багато організацій допомагають людям не лише грошима. Наприклад, представництво міжнародного благодійного фонду «Карітас в Україні» надає гуманітарну допомогу у вигляді продуктів харчування, житла та іншого людям, які потрапили до складної життєвої ситуації.. «Гаряча лінія» благодійного фонду: 0 (800) 33-67-34.

Ми вже повідомляли, кому із українців під час війни допомагають міжнародні організації.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні