Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЩо робити, якщо у будинку завелися блохи?

Що робити, якщо у будинку завелися блохи?

Этот материал также доступен на русском языке
Блохи – одні з найнабридливіших шкідників, з якими доводиться боротися вдома.

Розбираємось разом із фахівцями, як позбутися цих комах.

1. Займіться лікуванням тварини. Блохи живуть у густій ​​шерсті собак та котів. Тому в першу чергу необхідно придбати засіб, який допоможе вивести бліх із вовни вихованця. Для цього проконсультуйтеся із ветеринаром.

2. Використовуйте потужний пилосос. Пропилососьте килимові покриття, тріщини в дерев’яній підлозі, штори та м’які меблі, а також місця, де вихованець спить та їсть.

3. Якщо звичайного прибирання пилососом недостатньо, спробуйте спочатку посипати килим або меблі сіллю та харчовою содою в рівних частинах. Залишіть присипку на 24 години, після чого ретельно пропилісосьте поверхні.

3. Випрайте постільну білизну та покривала у гарячій воді. Котячу або собачу лежанку стирайте щотижня.

4. Блох у будинку можна відлякати ефірними оліями лимона, кориці, гвоздики, чайного дерева, лаванди, евкаліпта, м’яти, кедрового дерева, розмарину. У дворі приватного будинку можна посадити фенхель, лаванду, м’яту та інші запашні рослини.

5. Вичісуйте вихованця. Гребінець від бліх із густими металевими зубами добре видаляє бліх. Зверніть увагу на шию та основу хвоста. Тримайте поруч ємність із теплою мильною водою. Занурюйте туди гребінець, щоб утопити бліх.

6. Регулярно купайте собаку. Після того, як ви пропилососите будинок і випраєте підстилку, влаштуйте своєму вихованцю банний день. Будь-яке мило вбиває паразитів, але краще використовувати спеціальний шампунь для тварин.

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні