П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яНайкраща їжа для захисту від хвороби Альцгеймера

Найкраща їжа для захисту від хвороби Альцгеймера

Этот материал также доступен на русском языке
Про корисні інгредієнти їжі та дієти розповіли дослідники.

Згідно з науковою роботою, опублікованою у виданні Communications Biology, люди, які мають проблеми з кишечником, частіше стикаються і зі старечим недоумством. Важливо в цій ситуації стежити за харчуванням, оскільки може вплинути на стан шлунково-кишкового тракту.

У ході дослідження, проведеного представниками Університету Едіт Коуен, було проаналізовано кілька наукових праць, пов’язаних із хворобою Альцгеймера та розладами кишечника. У кожній із цих робіт брали участь приблизно 400 тисяч осіб. Виявилося, що у тих, хто страждав на хвороби шлунково-кишкового тракту, частіше діагностували хворобу Альцгеймера.

Це дослідження показало, що дуже важливо дотримуватися корисної для кишечника дієти. У цьому підтримати здоров’я кишечника може клітковина.

Багато людей, каже вчений, не отримують достатньої клітковини. У той же час від кількості з’їдених продуктів, багатих на клітковину, залежить стан кишкового мікробіома (тобто бактерій, що «проживають» у кишечнику). Фахівець зазначає, що серед продуктів з високим вмістом клітковини можна виділити, наприклад, цибулю, спаржу, овес.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні