Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яПричини виникнення аритмії серця та як її діагностувати в домашніх умовах?

Причини виникнення аритмії серця та як її діагностувати в домашніх умовах?

Этот материал также доступен на русском языке
Аритмія – це нерегулярне скорочення серця. Якщо виникають імпульси, які не природні для серця, воно починає скорочуватися неритмічно. А коли погано виробляється імпульс, виникає блокада серця. У такі моменти воно начебто завмирає, тобто скорочується не так, як треба.

Які бувають аритмії?

Аритмії бувають різні за походженням, поділяючись на передсердні та шлуночкові.

Приблизно 10 відсотків аритмій – спадкові. Але більшість порушень роботи серця пов’язані з іншими серцево-судинними хворобами і є, як кажуть, етапом розвитку цих патологій. Часто аритмії з’являються на тлі артеріальної гіпертензії, яка в даний час є найбільш поширеною серцево-судинною недугою.

Напевно, всі чули про миготливу аритмію. У 70% випадків її провокує артеріальна гіпертензія. Причиною виникнення миготливої ​​аритмії можуть бути ішемічна хвороба серця, атеросклероз.

Особливу увагу своєму здоров’ю мають приділяти хворі, які перенесли інфаркт міокарда, що більше стосується шлуночкових порушень ритму серця.

Як можна відчути аритмію?

Є такий неприємний момент, як втрата свідомості чи відчуття, що це станеться ось-ось. Дехто відчуває перебої в роботі серця: воно скорочується дуже часто або, навпаки, дуже рідко. Іноді людині здається, що серце завмерло. Буває, що до горла постійно підкочується клубок. Звичайно, при цьому погіршується працездатність, настає хронічна втома. Якщо такі ознаки з’явилися, слід звернутися до лікаря.

Іноді можна самому діагностувати аритмію, вимірюючи тонометром тиск і пульс. Останній і покаже нерегулярне серцебиття. Якщо це виявлено, сімейний лікар має направити пацієнта до кардіолога для точної діагностики.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які солодощі корисні для серця.

Джерело: Сільські Вісті

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні