Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яКардіологи назвали солодощі, які покращують роботу серця

Кардіологи назвали солодощі, які покращують роботу серця

Этот материал также доступен на русском языке
На здоров'я серця впливає не тільки правильне харчування, фізичні навантаження, а й введення в раціон корисних продуктів.

Медики зазначили, що гіркий шоколад як насолода покращує роботу серця. Рекомендується споживати близько 10 грамів темного шоколаду для підвищення пружності кровоносних судин, пише Стрічка новин .

На думку Європейського Центру безпеки харчових продуктів, при лікуванні серцевих захворювань слід звертатися не лише до медикаментів, а й приділяти увагу власному раціону харчування.

Контролювати харчування досить просто – не сідати на жорсткі дієти, стежити, щоб меню було збалансованим, дотримуватись норми і не вживати солодкого у великих кількостях. Якщо хочеться поласувати, експерти рекомендують зробити вибір на користь темного шоколаду, який благотворно впливає на пружність кровоносних судин.

У шоколаді є флавоноїди какао, за рахунок яких можна підтримувати здоров’я серця. Також ці речовини підвищують згортання крові, знижують засмічення артерій, запобігають утворенню тромбів.

Фахівці попереджають про можливі протипоказання раціону, що включає шоколад, і рекомендують проконсультуватися з лікарем.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як впливає на серце звичка засинати з увімкненим телевізором.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні