П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаСпоживачЯк продовжити термін служби вашого електрочайника

Як продовжити термін служби вашого електрочайника

Этот материал также доступен на русском языке
Без електрочайника важко уявити сучасну кухню. На відміну від стандартної ємності, що гріється на газі або електроплиті, він швидше виходить з ладу.

Щоб продовжити ресурс використання чайника необхідно правильно з ним поводитися. Розглянемо практичні поради, що допоможуть продовжити службу техніки.

Якість води – основний фактор

Нагрівальний прилад чайника «вбивають» вапняні відкладення. Питна вода містить велику кількість сторонніх домішок. При її нагріванні утворюється стійкий накип, у якого невеликий тепловідведення. Тому поверхня перегрівається, що негативно позначається на стані ТЕНу. Товщина дна і стінок стає дедалі більше, тому чайник вже так швидко кип’ятить воду, як раніше. Знос збільшується разом із споживанням енергії. Якщо хочете купити електрочайники в Кропивницькому, заздалегідь подбайте про якість води.

При ігноруванні проблеми через деякий час нагрівання перетвориться на тривалу процедуру. Шар накипу негативно позначається і на технічному стані пристрою. Вихід лише один – використовувати фільтр очищення. Це допоможе суттєво продовжити термін служби приладу. Якщо правильно підібрати фільтр, відкладень практично не буде. Потрібно менше часу на нагрівання води. Також покращиться її якість. Ще одна порада – купуйте вже фільтровану воду для приготування чаю та кави.

Регулярне очищення

Навіть при використанні фільтрованої води необхідно доглядати прилад. Допоможуть такі поради:

  • чистіть щонайменше раз на місяць;
  • виливайте залишки кип’яченої води;
  • завжди ополіскуйте нутро чайника перед використанням.

Ці поради допоможуть видалити найдрібніші залишки домішок, які згодом перетворюються на накип. Для очищення можна скористатися таким способом. 100 мл столового оцту розведіть у 1 літрі води. Залийте в електрочайник і доведіть до кипіння. Накип почне відшаровуватись. Якщо на стінах залишається білий наліт, повторіть процедуру. Час кип’ятіння багато в чому залежить від того, наскільки стан електрочайника поганий.

Цей метод не підійде для приладів із пластику і застосовується лише до металевих. Якщо накип зруйнував герметичність і відкрив доступ до нагрівального кільця, оцет використовувати не можна. Метод ефективний для нових пристроїв та при регулярному очищенні.

Рівень води

Виробник встановлює позначки для максимального та мінімального обсягу. Якщо ігнорувати ці показники та наливати замало, спіраль може згоріти. При надмірно великому обсязі в процесі кип’ятіння вміст буде переливатися через край, що може призвести до псування деталей. Після покупки електрочайника на сайті магазину Allo в Кропивницькому відразу ж дотримуйтесь порад щодо догляду. Тоді він прослужить вам дуже довго.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні