Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк викупати кота без зайвого стресу і вимити ванну

Як викупати кота без зайвого стресу і вимити ванну

Этот материал также доступен на русском языке
Багато хто розуміє, що викуповувати кота чи кішку буває важко через зайву агресивність тварини. У смугастих вихованців уроджена боязнь води.

Тому в момент купання тварини одержують величезний стрес; безумовно, і власники часто залишаються із подряпинами після подібних водних процедур.

Але ветеринари в один голос стверджують, що гігієнічні процедури необхідні як для котів, так і для собак. Це гарантія здоров’я вихованців, а способів викуповувати кішку безліч. На сьогоднішній день ми розповімо вам про ці методи, а також про нюанси купання.

Як викупати кота без зайвого стресу

1. Використовуйте лише спеціальні шампуні для котів та котів. Користуватися звичайним шампунем чи милом не можна, тому що у людей та котів різний рівень кислотності шкіри.

2. Наберіть у ємність для купання теплу воду. На дно постеліть гумовий килимок або рушник. Якщо кішка відчуває надійну опору, вона не панікуватиме.

3. Не використовуйте сильний тиск води, краще обійтися без душу. Можна поволі поливати кота водою з ковшика або просто руками.

4. Коли кіт опиниться у воді, акуратно полийте його водою, нанесіть шампунь і промасируйте шерсть. Також акуратно та ретельно змийте піну. Слідкуйте, щоб вода та піна не потрапляли у вуха та очі.

4. Щоб шампунь добре намилювався, його можна розвести водою і спінити у пластиковій пляшечці.

5. Обережно та акуратно витріть кота рушником і віднесіть його в тепле місце без протягів. Довгошерстих кішок можна підсушити феном, але тільки якщо їх не лякає шум. Встановіть фен на низькому рівні обдування і подивіться, як реагуватиме ваша кішка.

Чим відмити плитку у ванній?

  • Щоб видалити цвіль, вмочіть губку в лимонній кислоті, нанесіть на забруднені ділянки і потім промийте чистою водою.
  • Допоможе також хлорка з водою: нанесіть розчин на кахель і залиште на п’ять хвилин, а потім змийте чистою водою.
  • Щоб позбутися вапняного нальоту, нанесіть змочену водою соду на поверхню, збризкайте її оцтом і залиште хвилин на 15. Потім змийте водою. Така суміш розм’якшить забруднення та швидко видалить їх.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні