Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яП'ять ознак слабкості серця

П’ять ознак слабкості серця

Этот материал также доступен на русском языке
Експерти визначили ознаки, які свідчать про те, що серце почало слабшати. Якщо помітили хоч один із них, слід звернутися до лікаря та пройти обстеження.

Серце може слабшати не тільки у людей похилого віку, а й у молодих. Головний м’яз нашого тіла забезпечує кров’ю всі органи, тому від його роботи залежить життєздатність людини. Чим раніше ми помітимо ознаки слабкості серця, тим швидше вживемо належних заходів для стабілізації його роботи, пишуть Сільські вісті.

Почуття серця

Серце створене так, щоб працювати у тихому режимі та ніколи не нагадувати про себе. Але якщо раптом почали відчувати його удари, і це відбувається постійно, слід негайно відвідати лікаря, щоб дізнатися про причину.

Задишка

Якщо ви почали відчувати задишку занадто часто, до того ж без будь-яких причин, саме час піти до фахівця.

Постійна втома

Поява стомлюваності може бути пов’язана з тим, що серце не прокачує потрібну для організму кількість крові та кисню. Це привід для консультації із медичним фахівцем.

Тривалий біль у щелепі, спині та грудях

Відчуття болю в лівій частині тіла, особливо в ділянці спини, грудей, руки або щелепи, є причиною термінової зустрічі з лікарем. Вони можуть бути симптомами серцевої недостатності.

Втрата волосся

Втрата волосся, ймовірно, також пов’язана із слабкістю серця. Особливо це стосується жінок, адже у чоловіків його втрата часто буває генетичною.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні