Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'я6 міфів про артрит, в які час перестати вірити

6 міфів про артрит, в які час перестати вірити

Этот материал также доступен на русском языке
За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), ревматоїдний артрит вражає приблизно 0,3-1% населення світу. Це захворювання частіше діагностується у людей похилого віку, хоча може вражати і молодих, віком від 20 до 40 років.

З цим захворюванням пов’язано безліч міфів, які разом із вами сьогодні розвіюватимуть.

  1. Артрит може розвинутися тільки у людей похилого віку

Артрит частіше зустрічається у дорослих людей, але може вражати людей будь-якого віку. Одне дослідження, яке взяло дані Національного опитування з питань охорони здоров’я в США, показало, що лікарі діагностували артрит у 49,7% дорослих у віці 65 років і більше.

Проте дослідники також повідомили, що 30,3% дорослих віком 45-64 років та 7,3% людей віком 18-44 років мали діагноз артрит.

  1. Якщо болять суглоби, це артрит

Це не правда. Не всі болі в суглобах є артритом, і не весь дискомфорт у суглобах є ознакою того, що артрит розвинеться пізніше. Існує багато можливих причин болю в суглобах та навколо них, включаючи тендиніт, бурсит та травми.

  1. Люди з артритом не можуть займатися фізичними вправами

Фізичні вправи можуть допомогти зберегти діапазон рухів та силу у суглобах. Хоча перед початком спортивних занять слід поговорити зі своїм лікарем. Дослідження показали, що у людей з артритом, які регулярно займаються фізичними вправами, зменшується больовий синдром, покращується сон та загальне самопочуття.

  1. Вживання помідорів може посилити артрит

Деякі люди стверджують, що пасльонові, в які входять помідори, баклажани, картопля та перець, посилюють симптоми артриту.

Доктор Браян Шульц, спеціаліст зі спортивної медицини, хірург-ортопед Інституту Седарс-Сінай Керлан-Джобе в Лос-Анджелесі, штат Каліфорнія, каже:

Немає доказів того, що пасльонові овочі викликають запалення або погіршують симптоми артриту. Однак Фонд артриту дійсно рекомендує певні протизапальні продукти, зокрема жирну рибу, багату на омега-3, різнокольорові фрукти та овочі, багаті на антиоксиданти, горіхи, насіння та бобові».

  1. Тепло краще, ніж холод для хворих суглобів

Це не правда. Насправді і крига, і тепло можуть заспокоїти хворі суглоби.

Тепло може допомогти зменшити біль та скутість у суглобах та м’язах. Застосування холоду може допомогти зменшити запалення суглобів та набряк.

Люди повинні використовувати тепло перед фізичними вправами, коли суглоб тугий і коли вони відчувають біль. Холод може полегшити біль, якщо суглоб запалений, особливо якщо після активності спостерігається набряк.

  1. Зміни погоди можуть погіршити симптоми артриту

Це звучить як міф, однак є деякі докази того, що погода може вплинути на симптоми артриту, хоч і на всіх, хто страждає на артрит.

Лікарі кажуть, що немає остаточного наукового пояснення впливу погоди на симптоми артриту. Однак існує кілька теорій, а самі пацієнти часто говорять лікарям, що їхні симптоми змінюються в залежності від погоди. Пацієнти із запальним артритом або набряками суглобів часто можуть відчувати зміну атмосферного тиску, як правило, за день до зміни погоди.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як розпізнати артрит.

Джерело: ubi-clinic.com

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні