П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаЗдоров'яКак фруктами и ягодами не навредить организму?

Как фруктами и ягодами не навредить организму?

Этот материал также доступен на русском языке
Влітку ми починаємо активно їсти фрукти та ягоди, щоб запастися вітамінами на зиму. Однак при цьому потрібно враховувати особливості свого організму, щоб не зашкодити здоров'ю.

При гастриті та підвищеній кислотності потрібно уникати кислих ягід та фруктів, а при ожирінні та цукровому діабеті – солодких. При подагрі потрібно обережно вживати фруктові соки та компоти.

Дієтолог Світлана Фус пояснює: «Надлишок фруктози може збільшити продукцію сечової кислоти та сприяти утворенню каменів у нирках». Також вона радить їсти фрукти та ягоди перед основним прийомом їжі, або ж поєднувати їх з кашами та кисломолочними продуктами.

Фрукти та ягоди містять велику кількість кислот, які подразнюють стінки шлунка та посилюють функцію підшлункової залози.

Не варто забувати також про те, що термічна обробка знижує вміст вітамінів у фруктах та ягодах. Тому корисніше з’їсти свіжі плоди, ніж варити компоти та варення.

Крім того, фрукти та ягоди можна заморозити в морозильній камері та вживати взимку, що збільшить вміст вітамінів у раціоні.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні