П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяВід яких хвороб допоможе цвіт білої акації?

Від яких хвороб допоможе цвіт білої акації?

Этот материал также доступен на русском языке
У пору цвітіння білої акації саме час скористатися порадами народної медицини і приготувати з запашних суцвіть цілющі зілля.

Вони допоможуть при головному болі і венозних вузлах, полегшать болі в суглобах і радикуліті.

1. Для зняття головного болю будь-якого походження (простудного або на нервовому ґрунті) тримайте в будинку таку настоянку: у півлітрову банку, наполовину заповнену квітами акації, налити доверху потрійного одеколону або горілки і настояти тиждень. У цій настоянці потрібно змочувати хустку, злегка віджимати і прикладати до тімені. Зверху компрес прикрити шматочком целофану і утеплити хусткою. За кілька хвилин біль зникне.

2. При гострому та хронічному циститі допомагає збір з квіток акації білої, кореня пирію, квіток календули. 50 г такого збору потрібно залити 300 мл води, довести до кипіння, прокип’ятити 8 хвилин. Далі відвар потрібно зняти з вогню і настояти протягом 60 хвилин, після чого процідити і долити ще окропу до початкового об’єму. Випивати такий відвар потрібно щодня 3 рази до їди по 50 мл.

3. При ревматизмі, міозиті, болях у суглобах та радикуліті роблять розтирання. Для цього потрібно взяти 2 склянки горілки, засипати в них 50 г квіток акації, настояти протягом трьох тижнів у темному приміщенні, але не забувати періодично збовтувати. Коли суміш настоїться, процідіть її і рідина для розтирання готова. Розтирання потрібно проводити щонайменше двічі щодня.

4. Венозні вузли, що здулися, стануть менш помітними, якщо розтирати їх спиртовою настоянкою квіток білої акації: 4 столові ложки подрібнених квіток залити 0,5 склянки 70% спирту, настоювати 10 днів на сонці, профільтрувати. При тромбофлебітах злегка втирати у шкіру в області почервоніння та вузлів. При цьому інтенсивне втирання та масування протипоказані.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні