П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНезвичайна кава: чому не слід викидати фінікові кісточки

Незвичайна кава: чому не слід викидати фінікові кісточки

Этот материал также доступен на русском языке
Фініки - екзотичні фрукти, які багатьом припадуть до смаку. Їхній присмак одразу подумки відносить кудись на берег Червоного моря або річки Ніл. Той, хто хоч раз пробував справжні свіжі фініки, не зможе не любити їх.

Щоб відчути весь яскравий смак південної сливи, з неї можна приготувати незвичайну каву. Для цього вам знадобляться фінікові кісточки.

Фінікові кісточки для кави

Фініки – вишукані та ніжні ласощі. Коли вони з’являються на столі, іноді можна і не встежити, як на місті смачних плодів залишилася тільки гора кісточок.

Колись, в одній із кав’ярень на ринку Тель-Авіва, моїм друзям подали дуже дивну каву. Власник сказав, що кава така незвичайна тому, що приготована насправді з кісточок фініка. Він навіть поділився рецептом.

Зараз і ви дізнаєтеся про секрет напою, який вразить все своїм смаком.

Приготування

Для початку повністю очистіть фінікові кісточки від залишків м’якоті. Щоб приготувати каву, їх потрібно добре висушити. Викладіть кісточки одним шаром на лист і відправте в духовку, розігріту до 100 градусів. Вони повинні сушитися за такої температури протягом 30 хвилин.

Як і зерна кави, висушені фінікові кісточки підсмажте на сухій сковороді. Слідкуйте, щоб вони не пригоріли. Маркером готовності буде поява рум’яного кольору. Також ви можете спробувати розламати кісточку – готова з легкістю розкришиться в руках.

З прожарених фінікових кісточок приготуйте порошок для кави. Для цього розітріть їх у кавомолці. Якщо вона механічна, то порошок потрібно пропустити через неї кілька разів, щоб не залишилося великих шматочків. Електрокавомолка впорається за один підхід. Готовий порошок висипте у турку.

Для порції напою вам знадобиться 2 ч. л. порошку із фінікових кісточок на 250 мл води. Варити його слід так само, як і звичайну каву.

Користь кави з фінікових кісточок

Такий фініковий напій насправді дуже популярний серед корінних жителів пустель. Його вигадали багато століть тому, коли кавові зерна ще не були навіть завезені до Європи. Головним призначенням його було не тільки вгамування спраги та охолодження організму, а й поліпшення травлення. Цьому сприяють спеціальні ферменти у кісточках фініків. Для жителів пустельних регіонів така здатність була особливо важливою через мізерний раціон.

У сучасному світі людині, яка живе на північ, фінікова кава також корисна. Він бадьорить, проте при цьому не містить кофеїну, що добре для серця. Його можна приймати людям з нестерпністю глютена.

Кава з кісточок покращує роботу шлунка та кишечника, прискорюючи обмін речовин, так що вона цілком може бути помічником у регулюванні обміну речовин. Фінікові кісточки ще й багаті на антиоксиданти. Взагалі фінікові кісточки послужать чудовою заміною кавових зерен.

Кава з фінікових кісточок здивує цікавим медовим смаком і фруктовим ароматом. Спробуйте приготувати цей чудовий напій у домашніх умовах, і, можливо, вам більше не захочеться пити звичайну каву.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні